"Inkább vagyok diktátor, mint meleg"

Westerwelle válasza a "buzizó" fehérorosz államfőnek

A német külügyminiszter fenntartja véleményét a fehérorosz elnökről, és úgy véli, annak sértő megjegyzése önmagára hull vissza - ilyen értelemben nyilatkozott Guido Westerwelle Berlinben hétfőn.

2012.03.05 16:31MTI

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő vasárnap Guido Westerwelle szexuális irányultságára tett megjegyzést, miután a múlt héten a német liberális politikus "Európa utolsó diktátorának" nevezte a fehérorosz elnököt.

"Inkább vagyok diktátor, mint meleg" - mondta Lukasenka, mire Westerwelle hétfőn így válaszolt:

"Ez a kijelentés önmagára vonatkozik. Ezek után a kijelentések után sem fogok egy milliméternyit sem eltávolodni a fehérorosz demokrácia és emberi jogok iránti elkötelezettségemtől".

Lukasenka a múltban többször bélyegezte a homoszexualitást eltévelyedésnek.

Steffen Seibert német kormányszóvivő visszautasította a fehérorosz elnök szavait, és hangsúlyozta, hogy Lukasenka most önmagát minősítette diktátornak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.