Kemény korlátozásokra készülnek az interneten

Fehéroroszországban tilos lesz külföldi oldalakra kattintani

Fehéroroszország tiltani készül a külföldi internetes oldalak látogatását.

2012.01.03 14:11MTI

A  MAXIMUM PC amerikai internetes számítógépes magazin cikke szerint az erről szóló új törvény január 6-án lép hatályba. Törvénytelen lesz a fehérorosz polgárok, illetve az országban élők számára külföldi domaint vagy szolgáltatást elérni. Tilos lesz továbbá internetes oldalakra kapcsolódni azzal a szándékkal, hogy külföldi szolgáltatást vegyenek igénybe, üzleti levelezést folytassanak vagy akár az elektronikus postát (e-mail) használjanak.
   
A törvény megsértése vétségnek számít majd, de esetenként 125 amerikai dollárnak megfelelő pénzbírsággal sújtják. A vállalkozásoknak eleget kell tenniük a törvény előírásainak.
   
Sokan attól tartanak, hogy a külföldi domainekkel folytatott üzleti tevékenységet is fel kell adni. A jogszabály a vállalkozásokat célozza meg, de annak homályos megfogalmazása számos problémát jelenthet az átlagembereknek is. Felmerülhet például, hogy a külföldi cégek reklámjaira való kattintás törvénytelen lesz-e az új szabályozás szerint?
   
A törvény felhatalmazást ad a kormánynak, hogy tiltólistát állítson össze azokról az internetes oldalakról, amelyeket az országban majd nem lehet elérni. A szabályozásnak ez a része homályos, mert csupán a "szélsőséges" tartalmakra utal. Az amerikai kongresszus könyvtára élesen bírálta a törvényt, mert az szerinte számos jogi problémát vethet fel az internetes oldalak számára szerte a világban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.