Kibertámadások elleni vírust fejlesztettek

Új informatikai fegyver született

Új számítógépes vírust fejlesztettek ki Japánban, amely képes feltárni a kibertámadások forrását és megsemmisíteni a programjukat.

2012.01.01 13:35MTI

Az új informatikai "fegyver" háromévi kutatómunka eredménye. A támadások felderítéséhez és elhárításához szükséges rendszer és berendezések kifejlesztésének 179 millió jenes (több mint félmilliárd forint) beruházását a Fujitsu cégre bízták.

A Jomiuri Simbun című japán napilap szerint az Egyesült Államok és Kína is kifejlesztett már hasonló rendszert.

Novemberben vírus támadta meg a mintegy 200 japán területi önkormányzat által használt informatikai rendszert. Októberben a japán parlament volt kibertámadás célpontja, feltehetően egy Kínába telepített szerverről működő internetes címek révén, amelyekkel korábban már több számítógépes kalóztámadást intéztek parlamenti képviselők számítógépei ellen. Kilenc országban működő japán nagykövetségek és konzulátusok számítógépeit is megfertőzték már hasonló vírusokkal.

Az új számítógépes védelmet jelenleg tesztelik "zárt rendszerben".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.