Történelmi jelentőségű

Megkezdődtek a parlamenti választások Pakisztánban

Megkezdődtek szombat reggel Pakisztánban a parlamenti választások.

2013.05.11 08:21MTI

A választás történelmi jelentőségű, mert az ország 1947-es függetlensége óta először töltötte ki ötéves mandátumát egy civil kormány, amely aztán átadhatja a hatalmat demokratikusan megválasztott utódjának.
 
A voksolást beárnyékolja a tálib lázadók fenyegetése: azt tanácsolták pénteken a szavazópolgároknak, hogy kerüljék el a szavazóhelyiségeket, ha kedves az életük. Az előrejelzések szerint jelenleg egyetlen pártnak sincs meghatározó előnye, ezért fennáll annak a veszélye, hogy a választások után instabil koalíciós kormány kerül az ország élére.
 
A választásra jogosultak száma 86 millió, 342 képviselőt kell delegálniuk a törvényhozásba. A mintegy 70 ezer választási helyiség helyi idő szerint 8 (közép-európai idő szerint 5 órakor) nyitott ki és 17 (14) órakor fog bezárni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.