Sok halott

Pakisztán - újabb robbantások képviselőjelöltek irodáinál

A május 11-én esedékes parlamenti választások közeledtével megszaporodtak a terrorcselekmények Pakisztánban.

2013.04.28 13:28MTI

Két képviselőjelölt irodájánál hajtottak végre pokolgépes merényletet vasárnap a tálib lázadók, és megöltek kilenc embert - közölték rendőrségi illetékesek.

Az egyik pokolgép a reggeli órákban robbant a májusi választáson induló Szaíd Nur Akbar független képviselőjelölt irodájánál az Iszlámábádtól 160 kilométerre északnyugatra fekvő Kohát városában, amely a választások megtartását ellenző tálib lázadók egyik fellegvárának számító Orakzai törzsi területen fekszik.

A merényletben hatan meghaltak és tízen megsebesültek, de a síita kisebbséghez tartozó képviselőjelöltnek nem esett baja, mivel a robbanás idején nem volt az irodájában. Egy rendőrségi illetékes Akbar felekezeti hovatartozásával hozta összefüggésbe a merényletet.

A másik pokolgépes támadást Pesavar peremén hajtották végre, ugyancsak egy független képviselőjelölt, Naszir Hán Afridi irodájánál. Három ember meghalt, 12-en megsebesültek, de Afridi sem volt az irodájában a robbanás idején. Afridi szintén egy törzsi területen lévő szavazókörzetben jelöltette magát.

Ahszanulla Ahszan, a pakisztáni tálibok szóvivője közölte, hogy a lázadók hajtották végre mindkét támadást. Ezt azzal indokolta, hogy ellene vannak minden politikusnak, aki egy világi, demokratikus berendezkedés tagja akar lenni.



A május 11-én esedékes parlamenti választások közeledtével megszaporodtak a terrorcselekmények Pakisztánban. Április 11-e óta 52 ember halt meg pártirodák és képviselőjelöltek elleni támadásokban. A tálibok bejelentették, hogy támadásokat fognak végrehajtani három, világi alapokra helyezkedő, liberálisnak számító párt jelöltjei ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.