A pakisztáni rendőrség

Egy pokolgépet hatástalanítottak Musarraf háza közelében

Autóba rejtett pokolgépet hatástalanított a rendőrség kedden Pervez Musarraf volt pakisztáni államfő Iszlámábád környéki otthona közelében.

2013.04.23 18:28MTI

Bani Amin, a pakisztáni főváros rendőrkapitánya közölte, hogy a robbanóanyaggal megrakott jármű a ház főbejáratától 150 méterre parkolt. Mint elmondta, a hatóságok vizsgálják, hogyan közelíthették meg autóval Musarraf otthonát.
   
Az egykori katonai vezető jelenleg házi őrizetben van: a vád szerint államfőként 2007-ben jogellenesen hirdetett ki rendkívüli állapotot és mozdította el állásukból az ország főbíráit. A volt pakisztáni államfőnek kedden Benazir Bhutto egykori miniszterelnök 2007-es meggyilkolása ügyében is meg kellett jelennie a bíróság előtt.   
   
Az elnöki tisztséget 1999 és 2008 között betöltő, majd száműzetésbe vonuló nyugalmazott tábornok idén március 24-én tért haza, hogy jelöltesse magát képviselőnek a május 11-i parlamenti választásokra, végül azonban nem kapott engedélyt erre. A tálibok hazatérésének hallatán azzal fenyegetőztek, hogy megölik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.