Márciusban tért vissza hazájába

Meghosszabbították Musarraf előzetes letartóztatását

Az illetékes iszlámábádi bíróság két héttel meghosszabbította szombaton Pervez Musarraf volt pakisztáni elnök előzetes letartóztatását abban az ügyben, amelyben azzal vádolják, hogy államfőként 2007-ben jogellenesen hirdetett ki rendkívüli állapotot, és mozdította el állásukból az ország főbíráit.

2013.04.20 13:02MTI

Musarraf március 24-én tért vissza hazájába négyévi önkéntes száműzetés után, hogy jelöltesse magát képviselőnek a május 11-i parlamenti választásokra, végül azonban nem kapott engedélyt erre. A volt elnöknek többször is meg kellett jelennie a bíróságon, hogy döntsenek arról: szabadlábon védekezhet-e. 

Az ügyet tárgyaló bíró csütörtökön elutasította a kérelmet, és Musarraf őrizetbe helyezése mellett döntött. A politikust azonban testőrei kimenekítették a tárgyalóteremből, és a villájába vitték. Musarrafot végül a rendőrök pénteken az iszlámábádi bíróságra vitték, ahol kimondták, hogy két napra előzetes letartóztatásba helyezik, de hagyták hazatérni, vagyis gyakorlatilag házi őrizetbe került. 

Szombaton ismét megjelent a bíróságon, ekkor hosszabbították meg előzetes letartóztatását két héttel. Musarraf ellen több más ügyben is eljárás indult, így a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartomány szakadár vezetőjének, Akbar Bugtinak és Benazir Bhutto volt miniszterelnöknek a meggyilkolásával kapcsolatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.