A vád szerint jogellenesen járt el

Elrendelték Musarraf letartóztatását

Elrendelte Pervez Musarraf letartóztatását csütörtökön egy pakisztáni bíróság.

2013.04.18 09:19MTI

Musarraf márciusban tért vissza Pakisztánba 2008 óta tartó egyesült arab emírségekbeli és nagy-britanniai önkéntes száműzetésből, abban a reményben, hogy indulhat a május 11-i parlamenti választásokon. A pakisztáni választási bizottság a hét elején nem engedélyezte a politikusnak, hogy jelöltesse magát.
   
Musarraf óvadék ellenében volt szabadlábon. A vád szerint jogellenesen járt el, amikor 2007. november 3-án, még államfőként rövid időre rendkívüli állapotot hirdetett ki, és elmozdította állásukból az ország főbíráit.
   
Ali Asgar rendőrtiszt közölte: a volt államfőt megkísérelték elfogni az iszlámábádi bíróságon, de ez nem sikerült, mert a testőrei kirohantak a politikussal az épületből, és egy terepjáróba tuszkolták, mielőtt a rendőrök intézkedni tudtak volna.
   
Ugyanez az iszlámábádi főbíróság hosszabbította meg korábban csütörtökig Musarraf óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését ugyanebben az ügyben.
   
Bár a nyugalmazott tábornok, a 2010-ben az emigrációban alapított Pakisztáni Muzulmán Liga vezetője továbbra is népszerű, perének kimenetele várhatóan kevésbé befolyásolja a választási végeredményt. A miniszterelnökségért folyó harc esélyesének Navaz Sarif volt kormányfő tűnik, akinek hatalmát Musarraf 1999-ben államcsínnyel megdöntötte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.