Választásra készülve

Újabb robbantásos merényletek Pakisztánban

Előző nap az Avami Nemzeti Párt (ANP) támogatói ellen elkövetett robbantásos támadásban tizenegyen haltak meg, és negyvenen megsebesültek.

2013.04.28 08:22MTI

Újabb két robbantásos merényletben négy ember meghalt és több tucat megsebesült Pakisztán déli városában, Karacsiban politikai rendezvényeken.

Az országban két hét múlva parlamenti választásokat tartanak, és a szélsőséges tálibok - akik iszlám államot akarnak az országban, és elutasítják a választások rendezését is - erőszakkal fenyegettek meg minden világi vagy "világiasodó" pártot.

A szombati merényletekért mindazonáltal egyelőre senki nem vállalta a felelősséget.

Egy motorkerékpárra szerelt robbanószerkezet szombaton a Pakisztáni Néppárt (PPP) kampányrendezvényének helyszínén lépett működésbe. Három embert ölt meg, a sebesültek száma meghaladja a húszat. A másik szerkezet a muzulmán bevándorlók érdekeit képviselő Muttahid Kaumi Mozgalom (MQM) párthelyiségében robbant, egy halálos áldozata és szintén húsznál több sebesültje volt.

Előző nap az Avami Nemzeti Párt (ANP) támogatói ellen elkövetett robbantásos támadásban tizenegyen haltak meg, és negyvenen megsebesültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.