Befolyásos nevek szerepelnek a bíróság listáján

A pakisztáni kormány éveken át megvásárolta a sajtó lojalitását

A pakisztáni legfelsőbb bíróság kedden nyilvánosságra hozott egy listát, amelyen egy sor tömegtájékoztatási eszköz tulajdonosai és munkatársai szerepelnek.

2013.04.23 09:29MTI

Ők éveken keresztül pénzt kaptak a tájékoztatási minisztérium titkos alapjából azért, hogy a kormányhoz lojálisak legyenek. A névsor befolyásos angol és urdu nyelvű médiumok országos hírű kiadóinak és újságíróinak nevét tartalmazza. A legfelsőbb bíróság szerint 2002-től kezdve a hatalmi struktúrák számára kedvező írások közléséért csaknem 180 millió rúpiát (mintegy 1,8 millió dollárt) kaptak.
 
A tájékoztatás szerint rendszeresen ajándékokban is részesültek a tájékoztatási minisztériumtól. A lista közzététele pakisztáni társadalmi és politikai körökben nagy visszhangot keltett. A tájékoztatási minisztérium korábban határozottan cáfolta a titkos alapról és kifizetésekről szóló sajtójelentéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.