Két rakéta csapódott be

Újabb amerikai dróntámadás pakisztáni törzsi területen, halottak

Legalább öt ember meghalt, hét megsebesült szerda reggel Pakisztán északnyugati részén, törzsi területen pilóta nélküli amerikai repülőgépről végrehajtott rakétacsapásban.

2013.04.17 07:55MTI

A jelentések szerint két rakéta csapódott be egy falusi házban az Afganisztánnal szomszédos Dél-Vazirisztán régióban, Vana város körzetében. A ház összedőlt, helyszíni tudósítások szerint nem lehet kizárni, hogy további holttestek vannak a romok alatt. Hírek szerint a házat a Tehríki-Talibán Pakisztán (TTP) radikális iszlamista csoport tagjai - a pakisztáni tálibok - használták. 

Ez volt a második dróntámadás a körzetben ebben a hónapban. Három napja Észak-Vazirisztánban döntött romba egy légicsapás egy házat, ott négyen haltak meg. A szerdai volt idén a 12. amerikai dróntámadás a pakisztáni törzsi területen. Ezekben összesen 72 ember halt meg, köztük az al-Kaida terroristahálózattal kapcsolatban álló két parancsnok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.