A hagyományos húsvéti békemeneteken

A fegyverexport és a drónok ellen tüntettek

Elsősorban a fegyverexport és a pilóta nélküli harci repülőgépek (drónok) bevetése ellen tüntettek Németországban szombaton a hagyományosnak számító húsvéti békemenetek keretében.

2013.03.30 19:38MTI

Németország több városában összesen ezrek vettek részt a meneteken, amelyeket hétfőig még számos további hasonló tüntetés követ majd az országban. Berlinben számos felvonuló saját barkácsolású drónmodellel érkezett a tüntetésre. 

Az említettek mellett egyes csoportok Németország afganisztáni részvétele és más katonai jellegű tevékenységek ellen is tiltakoztak. A húsvéti békemenetek hagyománya még a hidegháború idején, a nukleáris fegyverkezési hajsza korában alakult ki az országban. Egyes években - például 1968-ban és 1983-ban - százezrek tüntettek az atomfegyverek ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.