Koreai-félsziget

Amerikai drónokat küldenének Japánba

Az Egyesült Államok pilóta nélküli repülőgépeket vezényelne Japánba Észak-Korea figyelésére.

2013.04.06 09:19MTI

Japán sajtójelentések szerint mindkét kormány fontolóra vette a nagy magasságban repülő, Global Hawk típusú kémdrónok állomásoztatását Japánban. A szóba jöhető helyszínek között felmerült az Aomori prefektúrában található amerikai támaszpont. 

Jelenleg ilyen típusú pilóta nélküli repülőgépek teljesítenek szolgálatot a Guamon lévő amerikai támaszponton, figyelik többek közt a kínai haditengerészet tevékenységét a Csendes-óceánon. 

A korszerű kamerákkal és nagy érzékenységű távközlési berendezésekkel felszerelt Global Hawkok 18 ezer méteres magasságban repülnek, közel kétszer magasabban, mint általában a személyszállító repülőgépek, és több mint 30 órát tartózkodhatnak a levegőben robotpilóta üzemmódban.
 
A két évvel ezelőtti földrengés és szökőár után Japán ilyen gépekkel figyeltette a balesetet szenvedett Fukusima 1. atomerőművet. A japán védelmi minisztérium még fontolgatja a Globan Hawkok bevetését, míg Dél-Korea már döntött arról, hogy négy ilyen gépet szerez be a háborúval fenyegetőző Észak-Korea figyelésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.