Korszerűsítik a szimbolikus fegyvert

Oroszország - Fejlesztik a Kalasnyikovokat

Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes bejelentette: Oroszország 2020-ig érvényes haderőfejlesztési programja keretében jelentősen korszerűsíti a hadsereg egyik jelképének számító Kalasnyikov-gépkarabélyokat.

2012.02.28 19:41MTI

A legendás fegyverfajta korszerűsített változatát egyebek között ellátják új optikai célzó- és éjjellátó készülékekkel - mondta Rogozin.
   
Az orosz hadsereg szeptemberben közölte, hogy nem rendel többet az AK-74-esből, a múlt század negyvenes éveiben, Mihail Kalasnyikov által kifejlesztett AK-47-es típusú alapfegyvernek a felújított változataiból.
   
A könnyen kezelhető és karbantartható Kalasnyikovokból rengeteg változat és darab készült. A fegyverfajta az egész világon elterjedt. Hadseregek, de bűnbandák is előszeretettek használják megbízhatósága miatt. Az utóbbi időben azonban bírálatok is érték, amelyek szerint az elavulóban lévő konstrukció már nem felel meg a korszerű hadviselés követelményeinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.