Közvetlen segítség megy az euróövezeti államoknak?

Putyin: Oroszország egy erős Európában érdekelt

Nem zárja ki az euróövezet egyes országai számára a közvetlen pénzügyi segítséget az orosz kormányfő.

2012.02.27 10:43MTI

Vlagyimir Putyin egy orosz lap számára írt cikkben - amelyet saját honlapján is közzétett - fejtette ki ezzel kapcsolatos álláspontját.
   
Mint írja, bár Oroszország az euróövezeti adósságválság elleni harcban a Nemzetközi Valutaalap tárgyalásain is részt vesz, "elméletileg nem zárja ki a lehetőséget, hogy néhány esetben közvetlen pénzügyi segítséget nyújtson".
   
Putyin szerint azonban a helyzet teljes rendezéséhez energikus és módszeres intézkedések szükségesek az euróövezet részéről. Az európai országok vezetésének az a feladata, hogy a mechanizmusokat alapvetően megváltoztassák  és biztosítsák a költségvetési fegyelmet - hangsúlyozta, mint ahogy azt is, hogy Oroszország egy erős Európában érdekelt.
   
Oroszország a harmadik legnagyobb devizatartalékkal rendelkezik a világon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.