Száleh még nem adja át a hatalmat

Százezres tömeg tombol Jemenben az elnök távozásáért

Százezrek tüntettek hétfőn Szanaa-ban és további jemeni városokban Ali Abdalláh Száleh elnök gyors távozását követelve, a tiltakozó tömeg egyben a fokozatos hatalomátadásra tett javaslatokat kritizálja.

2011.07.04 18:22MTI

Az Egyesült Államok által támogatott Szaúd-Arábia azt javasolta, hogy Száleh elnök harminc napon belül mondjon le posztjáról, és adja át hatalmát az alelnöknek.

A szaúdi terv értelmében nemzeti egységkormány állna az ország élén a következő választásokig. A tömegtüntetések vezetői úgy vélik, hogy az ehhez hasonló átmeneti tervek csak a jemeni belpolitikai válság elnyújtását eredményeznék, ezért gyors változást követelnek.
  
Száleh június 3-án súlyos sérüléseket szenvedett az elnöki palota elleni támadásban, azóta egy rijádi kórházban kezelik. Az elnök maga sem támogatja a szaúdi vezetés hatalomátadási javaslatát. Egy neve elhallgatását kérő jemeni kormánytisztviselő vasárnap úgy fogalmazott, hogy az elnök nem adja át a hatalmat, amíg vissza nem tér országába, hogy személyesen felügyelje a politikai átmenetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.