A harcok folytatódtak

Sorra dezertálnak a jemeni fegyveresek

Jemeni ellenzéki források közölték: a jemeni biztonsági erők több mint 300 tagja dezertált és csatlakozott az elnök távozását követelő felkelőkhöz.

2011.06.29 17:31MTI

A kormányerők tömeges átállása nagy siker a 33 éve hatalmon lévő Ali Abdállah Száleh elnök ellen hónapok óta tüntetők mozgalma számára.
   
"A szanaai Változás térről érkezett egy bejelentés, hogy a Köztársasági Őrség 150 katonája, a Központi Biztonsági erők 130 fegyverese, illetve 60 rendőr csatlakozott a forradalomhoz" - olvasható ez ellenzék üzenetében.

A kormány oldaláról eddig még nem erősítették meg, hogy a Száleh elnök fia által vezetett Köztársasági Őrségből is valóban dezertáltak volna a katonák. Ha ez beigazolódik, az újabb súlyos vereséget jelent a három hete Szaúd-Arábiában ápolt elnök számára.
   
A dezertálások ellenére a hadsereg szerdán újra heves támadást indított a jemeni al-Kaida egyik központjának tartott Zindzsibár város környéke ellen. Az összecsapásokban legkevesebb 30 ember, köztük egy ezredes és a hadsereg 15 katonája életét vesztette.  A harcokban részt vevő jemeni légierő tévedésből egy kisbuszra is csapást mért, az incidensben négy civil halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.