Június 4-e óta ápolják kórházban

Egyhamar nem megy haza a sebesült jemeni elnök

Egy neve elhallgatását kérő nyugati diplomata közölte: nem tér haza egyhamar Szaúd-Arábiából Ali Abdullah Száleh jemeni elnök, aki néhány hete sebesült meg az elnöki palota elleni támadás közben.

2011.06.23 13:35MTI

A tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy június 3-án egy pokolgép lépett működésbe abban a mecsetben, ahol Száleh imádkozott. A hivatalnok közlése szerint több robbanószerkezetet is találtak az imaházban, ám ezeket hatástalanították. (A hírek eddig arról szóltak, hogy egy aknavetőgránát találta el a mecsetet.)
    
Az elnököt június 4-e óta ápolják egy rijádi kórházban, azóta egyetlen nyilvános szereplésen sem vett részt, egészségügyi állapotával kapcsolatban pedig mindössze találgatások láttak napvilágot.    
   
Eközben az Egyesült Államok jemeni nagykövete kijelentette, hogy Washington az azonnali és békés  átmenetet tekinti a jemeni nép érdekének, valamint párbeszédre szólította fel a feleket.
   
Jeffrey Feltman közölte, hogy ezt a kérdést az elnöki feladatokat átmenetileg ellátó Abed Rabbo Manszúr Hádi alelnöknek is felvetette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.