A biztonsági erők meghiúsították támadást

Lecsapott volna az al-Kaida Jemenben

A jemeni biztonsági erők hétfői jelentése szerint egy al-Kaida támadást hiúsítottak meg a déli Áden tartományban.

2011.06.28 07:23MTI

A Saba jemeni hírügynökség adta hírül, hogy hat férfi megpróbált behatolni a tartományba, amikor elfogták őket. Létfontosságú és gazdasági létesítményeket szemeltek ki támadásaik célpontjául.

A nemzetközi terrorhálózathoz tartozó támadók között különösen veszélyesnek tartott terroristák is voltak. A tartományban egy fontos kikötő és egy olajfinomító van.
   
Eközben Ali Abdalláh Száleh elnök pártjának egyik vezetője az al-Arabíja tévében közölte, hogy várhatóan kedden a jemeni televízió sugározza az államfő beszédét, amely az első lesz azóta, hogy Szaúd-Arábiában tartózkodik. Nem valószínű, hogy Száleh lemondási szándékát jelenti be - közölte a nyilatkozó.
  
 Száleh hívei az utóbbi napokban ismét egyre gyakrabban azt hangoztatják hogy ő a törvényes, megválasztott elnök, és egészségi állapota egyre javul. A hónap elején az elnök megsebesült, amikor támadás érte elnök palotájának mecsetjét, és azóta Szaúd-Arábiában ápolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.