Négyen haltak meg

Borzalom: civeleket szállító buszt bombázott szét a légierő Jemenben

Tévedésből egy autóbuszt vett célba szerdán a jemeni légierő egyik harci gépe a déli Abján tartomány egyik városában, amely az al-Kaida terroristáinak kezén van. A buszban négy civil meghalt, további 12 pedig megsebesült - közölték katonai és kórházi tisztségviselők.

2011.06.29 13:19MTI

A katonai tisztségviselők közlése szerint a hadsereg naponta támadja a terrorhálózathoz tartozó szélsőségeseket a tartományban, amelynek nagy részét májusban megszállták az iszlamisták. A légierő gépei ezúttal Dzsaar várost támadták, amelyet még április elején foglaltak el az al-Kaida helyi erői.

Dzsaar közel van a tartományi székhelyhez, Zindzsibárhoz. A szerencsétlenül járt civilek egy gépkocsikonvojban éppen Zindzsibárból Ádenba tartottak, amikor kereszttűzbe kerültek.

A tengerparti Ádenben kedd este pokolgép robbanásában életét vesztette a hadsereg egyik ezredese.

A főtiszt a gépkocsijában ült otthona előtt, amikor felrobbant a járműbe rejtett szerkezet. E hónapban már egy másik ezredes autóját is pokolgép detonációja roncsolta szét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.