A zsákmányon feleztek

Életfogytiglant kaptak a brutális gyilkosok

Ítéletet hirdetett a Debreceni Törvényszék egy 2005-ös emberölési ügyben. Az első- és a másodrendű vádlottra is életfogytig tartó fegyházbüntetést rótt a bíróság - értesült a HavariaPress.

2012.10.12 13:09HavariaPress

A két vádlott 2005 novemberében végzett debreceni áldozatával. Az egyik gyilkos Hollandiába szökött, majd 2007-ben feladta magát. A férfi beismerő vallomása alapján találtak rá a nyomozók a társára.

A Debreceni Törvényszék pénteken hirdetett ítéletet az emberölési ügyben. Az első- és a másodrendű vádlottat is bűnösnek találták nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, ezért mindkettejüket életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték. A nem jogerős ítélet szerint mindkét elítélt legkorábban 30 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra. Az ügy harmadrendű vádlottját a bíróság felmentette, a bűnpártolás nem volt bizonyított. Az ügyész a vádlottakra vonatkozó ítéleteket tudomásul vette, a harmadrendű vádlott felmentő ítélete ellen fellebbez. Az elsőrendű vádlott hatályon kívül helyezést, másodsorban enyhítést kért, bűntársa továbbra is tagadja a bűncselekmény elkövetését és felmentést kért.

A vádirat szerint 2005. november 27-én, a késő délutáni órákban érkezett Debrecenbe azzal a szándékkal, hogy egyikük korábbi ismerősét, akit tehetősebb vállalkozónak sejtettek, kirabolják. Italozás után, este 9 óra körül érkeztek az áldozat házához, aki azonban nem volt otthon. A két férfi átmászott a kerítésen, s az éjszakát egy melléképületben töltötték. Hajnalban kimásztak, ekkor az áldozat már otthon volt, kinyitotta az ajtót, barátságosan és kávéval fogadta őket, majd körbevezette őket az épületben. Az emeleti hálószobában az egyik vádlott megpróbálta ököllel állon vágni a férfit. Az áldozat védekezni próbált, ezért ketten estek neki: egyikük a mellkasára térdelt, s közben ököllel ütötték, majd egy videomagnóval is fejbe vágták. Összekötözték az áldozat kezeit és lábait, betömték a száját és tovább ütlegelték. A két férfi átkutatta a házat, ahol végül 340 ezer forint készpénzt és 367 ezer forint értékű ékszert találtak. A megvert férfi belehalt sérüléseibe. A rablógyilkosok a zsákmányt megfelezték.

A meggyilkolt férfira még aznap, egyik barátja talált rá. Az elsőrendű vádlott és párja, az ügy harmadrendű vádlottja, Hollandiába költözött. Másfél évvel múlva azonban a férfi - mert nem bírt tovább lelkiismeret furdalásával - telefonon jelentkezett a magyar rendőrségen, majd feladta magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.