Tizenegy késszúrás

Életfogytig tartó fegyház a miskolci rablógyilkosnak

Életfogytig tartó fegyházbüntetést szabott ki hétfőn, jogerősen a Debreceni Ítélőtábla arra a férfira, aki 2009-ben meggyilkolt és kirabolt egy nőt Miskolcon.

2012.10.08 17:21MTI

Fórizs Ildikó, a táblabíróság sajtószóvivője elmondta: az ítélőtábla különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények elkövetése miatt marasztalta el a vádlottat. A táblabíróság ezzel - érdemi részét tekintve - helybenhagyta az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék idén áprilisban kihirdetett ítéletét. A vádlott Sajószentpéteren élt, alkalmi munkákból próbálta fenntartani magát, állandó anyagi gondokkal küzdött. A férfit korábbi börtönbüntetéséből 2008 márciusában szabadult. 

A későbbi sértettet gyermekkora óta ismerte, több alkalommal is kért tőle kölcsön. A vádlott a bűncselekmény napján, 2009 szeptemberében is kölcsön akart kérni a nőtől, ezért találkozóra hívta a miskolci Avas városrészen. A férfi tizenegy késszúrással ölte meg áldozatát, majd a nő autójából elvitte laptopját, két mobiltelefonját, továbbá több százezer forintnyi arany ékszerét is. A férfi a rabolt értékeket később eladta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.