Massa őszinte vallomása

Massa: Túl korán kerültem a Formula-1-be!

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa őszintén vallott pályafutásának kezdetéről, viszontagságairól, és megpróbáltatásairól.

2008.10.25 08:45f1-live.hu

Azt gondolom még jobb érzés megmutatni egy olyan dolgot, amit az emberek nem hisznek el. Az emberek mindig is csak játékon kívül tesznek rám. Senki nem számít arra, hogy jó munkát végzel. Biztos vagyok benne, hogyha a Ferrari tesztpilótaként kezdem a pályafutásomat a Formula-1-ben, akkor most teljesen más hírnevem lenne.

Az első évem rossz volt, és ez a hírnevembe is került. Akkor még vad srác, és nagyon fiatal voltam. Ehhez az is hozzátartozik, hogy egy nagyon gyenge autóval kellett versenyeznem. Talán túl korán kerültem be a Formula-1-be.

A Sauber, Kimivel (Räikkönen) és Nickel (Heidfeld) teljesítette legjobb évét még 2001-ben. A következő esztendőben Kimi helyére érkeztem, de az autó nem volt már olyan jó, mint egy évvel ezelőtt.

Volt néhány jó futamon, szereztem pár pontot, de volt egy-két katasztrofális versenyem is. Nagyon nehéz úgy vezeti egy autót, ha egyáltalán nem illik a stílusodhoz. Így persze, hogy hibákat vétettem. Egyre több tapasztalatom lett, és jobb versenyzővé váltam. Hosszú évekbe tellett, mire megváltoztattam a rólam kialakult képet.

Michael Schumacher mellett olyan volt versenyezni, mintha egyetemen lennék. Ő olyan volt nekem, mint egy professzor. Sokat tanultam tőle.

Most nagyon boldog vagyok. Szerintem ez a legfontosabb, mert ha ez nincs, nem tudsz igazán jól versenyezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.