Heikki Kovalainen futott be elsőnek!

Képek - Dráma a Magyar Nagydíjon: A McLaren nyert - Hamilton deffektet kapott, Massa autója leállt!

A finn Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) nyerte a Forma-1-es világbajnokság idei 11. futamát, a Magyar Nagydíjat.

Dráma és boldogság a Magyar Nagydíjon képgaléria

2008.08.03 15:50MTI - Fotók: MTI

A finn Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) nyerte a Forma-1-es világbajnokság idei 11. futamát, a XXIII. Magyar Nagydíjat.

A második helyet óriási meglepetésre a német Timo Glock (Toyota), míg a harmadikat a vb-címvédő finn Kimi Raikkönen (Ferrari) szerezte meg vasárnap a Hungaroringen.

A 26 éves Kovalainen pályafutása első futamgyőzelmét szerezte meg a mogyoródi pályán. A világbajnoki pontversenyben továbbra is a brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) vezet, mögötte Raikkönen feljött a második helyre, míg márkatársa, a brazil Felipe Massa lecsúszott a harmadikra.

A viadalon Massa pompásan rajtolt, a harmadik pozícióból megelőzte Kovalainent és Hamiltont is. A brazil végig magabiztosan vezetett, ám három körrel a zárás előtt a Ferrari füstölni kezdett, kénytelen volt feladni a viadalt, s három kör hátránnyal fejezte be a versenyt.

Szintén gondban volt a vb-pontversenyben éllovas Hamilton is: a brit versenyző kereke kidurrant a verseny féltávja után, így végül be kellett érnie az ötödik pozícióval. A rajt után, az első kör végén Massa, Hamilton, Kovalainen, Glock volt a sorrend az élen.

Raikkönen egy helyet visszacsúszva csak a hetedik helyen robogott. A tizedik kör végén változatlan volt a helyzet az élcsoportban: Massa óriási sebességgel hajtotta a Ferrarit, előnye 2 mp volt Hamilton előtt.

A 17. körben kezdődtek meg a kerékcserék: elsőként Massa robogott be a boxutcába. Ezzel - ideiglenesen - Hamilton került az élre. Egy kör erejéig vezette a mezőnyt a brit, utána ő is tankolt.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.