Izgalom a Hungaroringen

Magyar Nagydíj: folytatódik a McLaren-Ferrari csata

Vasárnap a Hungaroringen rendezik meg az 59. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 11. futamát, a XXIII. Magyar Nagydíjat. A versenyen várhatóan tovább folytatódik a McLaren-Mercedes és a Ferrari párharca.

2008.07.30 14:25MTI

Az eddigi futamok során a tavalyelőtt visszavonult német Michael Schumacher négy, míg a 14 esztendeje elhunyt brazil Ayrton Senna háromszor nyert a Mogyoród mellett található pályán. Két-két elsőséggel követi őket a brazil Nelson Piquet (ifjabb Piquet egy Renault-t fog irányítani a Hungaroringen), a brit Damon Hill, a kanadai Jacques Villeneuve és a finn Mika Ha:kkinen.

A brit Nigel Mansellt és Jenson Buttont, a belga Thierry Boutsent, a brazil Rubens Barrichellót, a spanyol Fernando Alonsót, a finn Kimi Ra:ikkönent, valamint - az elmúlt esztendőben - a brit Lewis Hamiltont egyszer-egyszer intették le elsőként. A viadalon hatalmas csata várható a mclarenes Hamilton, valamint a két ferraris versenyző, a világbajnoki címvédő Ra:ikkönen és a brazil Felipe Massa között.

A pontversenyben éllovas Hamilton az idén eddig négy futamgyőzelmet aratott, Massa háromszor, Ra:ikkönen pedig egyszer diadalmaskodott. A tizedik GP-siker a BMW-t irányító lengyel Robert Kubica nevéhez fűződik. Tavaly a száguldó cirkusz egyik - kifejezetten a manézsba illő - jelenete zajlott le a Hungaroringen. Hamiltont, az akkor még vb-címvédő spanyol Fernando Alonso a hivatalos időmérő edzés hajrájában, a boxutcában másodpercekig feltartotta és csak akkor indult el, amikor csapattársának már nem volt lehetősége az edzésidő lejárta miatt újabb gyors kört megtenni. A két pilóta viszonya aztán annyira megromlott, hogy alig beszéltek egymással, majd az idény végén Alonso távozott a McLarentől a Renault-hoz.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj menetrendje: 

péntek: 1. szabadedzés: 10 ó 2. szabadedzés: 14 ó
szombat: 3. szabadedzés: 11 ó időmérő edzés: 14 ó
vasárnap: Magyar Nagydíj: 14 ó (1 kör: 4,381 km, a versenytáv: 70 kör, 306,663 km)

A pontversenyek állása a 11. futam előtt:

pilóták: 1. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 58 pont
2. Felipe Massa (brazil, Ferrari) 54
3. Kimi Ra:ikkönen (finn, Ferrari) 51
4. Robert Kubica (lengyel, BMW-Sauber) 48
5. Nick Heidfeld (német, BMW-Sauber) 41
6. Heikki Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes) 28
7. Jarno Trulli (olasz, Toyota) 20
8. Mark Webber (ausztrál, Red Bull) 18
9. Fernando Alonso (spanyol, Renault) 13
10. Rubens Barrichello (brazil, Honda) 11
11. Nelson Piquet Jr. (brazil, Renault) 10
12. Nico Rosberg (német, Williams) 8
13. Nakadzsima Kazuki (japán, Williams) 8
14. David Coulthard (brit, Red Bull) 6
15. Sebastian Vettel (német, Toro Rosso) 6
16. Timo Glock (német, Toyota) 5
17. Jenson Button (brit, Honda) 3
18. Sébastien Bourdais (francia, Toro Rosso) 2

csapatok:

1. Ferrari 105 pont
2. BMW-Sauber 89
3. McLaren-Mercedes 86
4. Toyota 25
5. Red Bull 24
6. Renault 23
7. Williams 16
8. Honda 14
9. Toro Rosso 8

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.