3 tuti tipp relaxációhoz

Illatokkal és színekkel jobban érezheted magad!

Az ünnepek környéke az esztendő egyik legzűrösebb és legtöbb stresszel járó időszaka. Szerencsére számos módszer létezik arra, hogy "idegösszeomlás" nélkül éld túl ezt a néhány hetet.

2010.12.27 10:00ma.hu

A stresszért többnyire olyan teljesen hétköznapi, idegesítő dolgok felelősek, mint mondjuk az idővel való harc vagy egy, a bevásárlás után felfedezett, elfelejtett tétel.

A titok abban rejlik, miként reagálsz ezekben a helyzetekben!

Eláruljuk, hogyan tanulhatsz meg pozitívan hozzáállni a problémákhoz!

3 gyakori stresszfaktor

1. Tökéletességre törekvés

Mi a megoldás? Senki nem várja el tőled, hogy mindent tökéletesen csinálj – önmagadat tartod nyomás alatt. Hagyd abba!

2. Túlhajszoltság

Mi a megoldás? Az ebédszünet igenis arra való, hogy pihenj, nem arra, hogy dolgozz. Így feltöltődhetsz energiával, és utána új lendülettel folytathatod a munkát.

3. Megfelelni akarás, buzgólkodás

Mi a megoldás? A másiknak gyakran egyáltalán nincs akkora szüksége a segítségedre. Várj, amíg megkérnek arra, hogy segíts!

Nyugtató illatok

A nyugalom eléréséhez az aromaterápia is hatásos lehet. Egy illatmécsesbe csöpögtess jázmin, levendula, narancs, borsmenta vagy rózsa illóolajat, ez segíteni fog az ellazulásban.

A másik módszer, ha ugyanezeket az illóolajokat a fürdővizedhez adod.

A színek harmóniája

Már reggel feszülten indul a napod?

Válassz zöld vagy a lila színű ruhákat! Állítólag ezek az árnyalatok jobb kedvűvé teszik az embert!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.