Szójabab és juharszirup?

Hallottál már az immunwellnessről?

A wellness egy nagyon tág fogalom, amiről általában nem az immunrendszerünk jut eszünkbe, pedig szervezetünknek immunwellnessre is szüksége lehet.

2010.11.04 12:15ma.hu

Sokat tehetsz az egészségedért a most következő tanácsokkal:

Cékla az erősebb immunrendszerért!


A céklának rendkívül magas a vastartalma, ezért kifejezett ajánlott vashiányos állapotban, ám mivel méregtelenítő hatása erős, naponta maximum 3 decit fogyassz belőle!

A céklában több ásványi anyag és vitamin is található benne, többek között B1-, B2-, B6-, C-vitamin, foszfor, magnézium, kalcium és kálium.

A méregtelenítő és fogyókúrás program során kiválóan használható cékla serkenti a vérképzést, a nyirokrendszer működését, és stabilizálja a vérnyomást. A cékla színezőanyagai javítják a sejtlégzést, vízhajtó és méregtelenítő hatásúak.

Ha friss céklát nyersen, reszelve fogyasztasz, jól kezelheted a megfázás tüneteit, és különféle bőrbetegségek, menstruációs, illetve vesepanaszok és fáradtság ellen is tökéletes.

Szedj probiotikumot!

A probiotikum kifejezés több, különböző baktérium törzset jelöl. Ezek nem kórokozók, hanem jótékony baktériumok. Együtt élünk velük, szimbiózisban.

A probiotikumok a bélrendszerben találhatóak, az általunk elfogyasztott ételek meg nem emésztett cukor-komponensével táplálkoznak.

Cserébe olyan vegyületeket kapunk tőlük, amire nekünk van szükségünk: pl. K vitamint, ami a normális véralvadáshoz szükséges anyag.

Az immun-rendszert is serkentik, ez nagyon lényeges a kórokozók elleni természetes védekezés kialakításában.

juharszirup

Fogyassz méhpempőt!

A méhpempő kiváló testi-szellemi frissítő, magas ásványi anyag-, nyomelem- és vitamintartalma a testedre pozitív hatással van.

A méhpempő felgyorsítja a betegség utáni lábadozást, növeli a teljesítőképességet, felerősíti az ideg- és immunrendszert, és serkenti az emésztésed.

Fogyassz napi 3 kiskanálnyi mézet, hogy a hideg, nyirkos idő ne legyen ellenséged!

Tisztítsd szervezetedet juharsziruppal!


Vegyél példát az amerikaiakról és te is szeresd meg a juharszirupot!

A juharfa nedvéből készült szirup elősegíti immunrendszered megerősödését, tisztulását, illetve felbontja a szervezetben felesleges zsírokat, ezzel elősegíti pozitív közérzetedet és növeli teljesítőképességedet.

A juharszirup anticandida étrendben is használható, ám cukorbetegség esetén fogyasztása nem javasolt!

szójabab

Szójabab az édesszájúaknak!

A szójabab kiváló fehérjeforrás, alacsony kalóriatartalma miatt gyorsan eltelíti gyomrodat, és normalizálja vércukorszintedet.

Ha édességre vágynál, rágcsálj puffasztott vagy pirított szójababot, mely valódi energiabomba, és depresszió ellen is tökéletes!

Az egyensúly

* Ha fennáll ez a természetes egyensúly az életünkben,

* ha az kihívásokkal teli, de nem túlstresszelt,

* ha mind fizikai, mind lelki állapotunk, táplálkozásunk kiegyensúlyozott,

* ha pozitívan nézünk a jövőbe,

* ha a fehérje-, szénhidrát-, zsírbevitel mellett kellő ásványi anyag, vitamin és nyomelem jut a szervezetünkbe,

* ha ép a bőrünk, épek a nyálkahártyáink, különösen a légútjainké, bélcsatornánké, nemi szerveinké, s ép az ezeket borító természetes védő baktériumflóra,

* ha ép a keringésünk,

* ha nem fogyasztunk sok gyógyszert,

* ha nem dohányzunk, nem fogyasztunk sok alkoholt és egyáltalán semmilyen drogot,

* ha nem fogyasztunk sok tartósítószert, egyáltalán vegyszert, nem szívjuk a szennyezett városi levegőt, nem vagyunk úgy káros földsugárzásnak, mint sok elektroszmognak kitéve,

* s végül, ha a már korábban meggyengült immunrendszerünk következtében kialakult krónikus gyulladások és gócok nem terhelik szervezetünket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.