Néhány hasznos tanács

Otthoni wellness tippek: Olajos kapszulák és vazelin!

Nem elég a folyamatos ápolás, magas faktorszámú krémek, sminktermékek használata, fontos, hogy minden nap figyelmesen kezeld bőrödet, ne csupán a havonta egyszer, a kozmetikai kezelések során kényeztesd.

2010.08.27 14:00ma.hu

Vazelint mindehová!

A vazelin az egyik legjótékonyabb zsíros ápoló. A kiszáradt bőrt extra gyorsasággal regenerálja. Ha kezeid, könyököd, körömvégeid, sarkad és talpad száraz, masszírozz bele egy kis kenőcsöt, mely kis tubusban, gyógyszertárakban és drogériákban kapható.

Meglátod, imádni fogod. Egyre figyelj, akkor kend be testrészeidet, ha már nem mész el aznap otthonról, lehetőleg este, mert zsírossága folytán nem lesz kényelmes cipőt és ruhát húzni utána.

Szauna otthon


A nyári meleg során nem igazán kívánkozunk szaunába, pedig a gőz az év minden évszakában jótékonyan hat.

Készíts hát saját kezűleg egy kis arcszaunát, ha van, ilyened, akkor arcszauna berendezéssel, ha nincs, akkor pedig forralj fel egy kis vizet és törölköző alatt "párold" simára arcodat.

Ez azért is fontos, mert ilyenkor a fokozott verejtékezés által az összes káros anyagot kidobja a szervezet, arcunk könnyedén pattanásos, foltos lehet. Használhatsz frissítő radírt előtte, a mentolos még jobban tisztítja a pórusokat.

Dörzsöld át finom frottír arckendővel az arcodat, majd krémezd át. Az otthoni nyomkodást, bármennyire is nehezedre esik, kerüld el! Ezt mindenképpen bízd szakemberre!

Gyors gyanta

Az ápoltsághoz a szőrtelenség is hozzátartozik, így ha úgy érezd, hogy már nincs időd elszaladni a kozmetikushoz, de S.O.S. le kell tépni néhány pihét, használd a hideggyanta csíkokat, vagy a krémet.

Az epiláló használata hipergyors esetek során azért nem ajánlott, mert kipirosodhat tőle a bőr, ami kellemetlen lehet. A gyanta ragacsossága könnyedén megszüntethető kifejezetten erre a célra készített olajjal, vagy egyszerű étolaj, olívaolaj használatával, melyet kis kozmetikai pamacsra kenve vihetsz fel a bőrre.

Bőrünk frissebbnek, ápoltabbnak tűnik, ha színezett krémmel kened át, vagy bronzosítod úgy, hogy a legnagyobb arcecseteddel ugyanúgy átpúderezed, barnítod karod, lábad, mintha az arcoddal tennéd.

Olajos kapszulák

Az ötös vagy tízes csomagolású, különféle vitaminokkal dúsított kis arckapszulák tökéletes segítséget nyújtanak abban, hogy a napozás, vagy egyszerűen csak egy fárasztó nap után koncentrált adagban ápold arcbőrödet.

A drogériák széles kínálatában nem csak a C,- E-vitaminos, karotinos, Q10-es összetételűek a favoritok, hanem már a fiatalító, kollagénes változatok is, melyek látványosan regenerálják a megfáradt bőrt. Az esti arctisztítás után kend be a kapszula tartalmával arcodat, masszírozd jól be, és meglátod, reggel frissebb bőrrel ébredsz.

A kapszulák mellé arcmaszk is társulhat, ugyanilyen széles skálában.

Relax

Fél órán keresztül megint relaxálj: hallgass lassú zenét, olvasgass vagy pihenj le! Ha ezt az időt is szeretnéd aktívan tölteni, sétálj egyet a szabadban, s közben lélegezz mélyeket, hogy tüdődet átjárja a friss levegő!

Ne feledd, most nem kell sietned sehová, ezért nyugodtan válassz kényelmes, ráérős tempót!

Lelkednek kedveskedhetsz egy jó filmmel: válassz vidám vagy romantikus alkotást, ha lehet, ilyenkor ne nézz filmdrámát! Szórakozás közben rágcsálj el néhány szál sárgarépát vagy felkockázott almát fahéjjal ízesítve!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.