Fincsi tippek diéta idejére!

Hogy ne essünk össze a fogyástól?

Egy sikeres diéta alapja a kiegyensúlyozott étkezés és a jól megtervezett étrend - hogyan tehetnénk a fogyásunkat élvezetessé?

2012.06.11 18:55ma.hu

Régóta nem titok, hogy a tartós fogyáshoz nem koplalás, sokkal inkább életmód-váltás szükséges.

Rendszeres mozgással és kiegyensúlyozott táplálkozással sokkal többet érünk el, mint ha drasztikusan megvonjuk magunktól az ételt. Mivel fokozhatnánk fogyási teljesítményünket, miközben jóllakunk és finomakat is eszünk?

- Mértéktelen zöldségfogyasztás

Gyorsan szeretnénk súlyt veszíteni? Egy főételt a nap folyamán cseréljünk teljes mértékben zöldségek halmára. Együnk sok paradicsomot, paprikát, zellert, olyan ételeket, amelyek felpörgetik az anyagcserénket és rosttal töltenek fel. Hamar érzékelni fogjuk a hatást!

- Új gyümölcsök az étrendben

Annak titka, hogy búcsút mondjuk extra kilóinknak, az új gyümölcsfélék beiktatása étendünkbe, lehetőleg minden héten.

Ha ugyanis mindig ugyanazt esszük, beleununk. Kezdjük az alma gyakori fogyasztásával, majd jöhet a dinnye, az áfonya, a körte. Ne maradjanak ki az egzotikus gyümölcsök sem!

- A hűtő legyen diéta-barát!

Ha jót akarunk magunknak, ne tartsunk a hűtőszekrényben olyan élelmiszereket, amelyek jelentős kalóriafogyasztásra csábítanak. Mindig legyen ellenben a hűtőben friss zöldség, ropogtatnivaló répa, gyümölcsök kis tárolókban, hogy megőrizzék minőségüket. A tejtermékek közül válasszuk a zsírszegényeket, de ne hiányozzanak a hűtőből.

- Grillezett hagyma

Nos, nem egy randi előtt kell nagy mennyiséget enni belőlük, de kalóriák százait takarítjuk meg a hagymafogyasztással. Grillezzük, ne olajban vagy zsírban süssük. Hagyjuk ki a zsíros, egészségtelen nassolnivalókat, élvezzük az egészségeseket!

- Teljes kiőrlésű bagett

Váltsunk teljes kiőrlésű péksüteményekre. Ezzel akár 100 kalóriát is megtakarítunk naponta. Finom, zöldségekkel megrakott szendvicseket készíthetünk belőlük reggelire vagy ebédre.

- Fejezzük be a vacsorát fagyasztott joghurttal

Ha nem tudunk ellenállni a vacsora utáni nassolásnak, egy hűs, zsírszegény joghurt friss gyümölcsökkel sokkal jobb ötlet, mint egy jégkrém! Több, mint 100 kalóriától kíméljük meg magunkat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.