Eljött a grillezés ideje - a fogyásnak is jót tesz

6 trükk, hogy nyáron is soványak maradjunk!

Nos, nem tagadhatjuk, nyáron talán még nehezebb megtartani a hibátlan alakot, mint az év többi részében - gondoljunk csak a strandok büféinek csábítására. Használjuk ki a nyár adta lehetőségeket!

2012.05.26 14:55ma.hu

Bármennyire is szeretjük, bármennyire is hangulatos, a szabadban sütögetést csak nyáron tudjuk kivitelezni. Ha azonban diétázni is szereténk, ez a legalkalmasabb időszak rá, mert a finom csemegéket grillen megsütni a legegészségesebb.

Milyen fogásokat vethetünk be annak érdekében, hogy minél több, alacsony kalóriás, finom és fogyást segítő ételt fogyasszunk? Segítsünk szervezetünknek, hogy minél hatékonyabb legyen a zsírégetésben! Kövessük az alábbi, nyári súlyvesztő tippeket.

- Ha sajtkrém helyett mogyoróvajat használunk, máris leredukáljuk a kalória-bevitelt. A cukrásztermékek kalóriatartalma magas, vércukorszintünket képesek leszünk kontrollálni mogyoróvaj fogyasztásával, amely fehérjében gazdag. A cserével legalább 200 kalóriát takarítunk meg adagonként.

- Mázas sárgarépa, mint köret: egészséges köretekkel sokat tehetünk a súlyunk lefaragásáért. Az alacsony kalóriás szószba, mázba mártott répák és friss gyógynövények a legjobb alternatívát kínálják a hizlaló burgonyaköret helyett. Étkezzünk bűntudat-mentesen!

- Az eper tele van rostokkal és vitaminokkal. Válasszuk ezeket a finom gyümölcsöket alacsony kalóriás saláták elkészítéséhez, vagy keverjük őket görög joghurttal! Tartsunk belőle mindig egy kis adagot a hűtőszekrényben, hogy legyen mihez hozzányúlnunk, ha megéhezünk.

- Fogyasszunk konzerv babot: ebből is legyen több változat a hűtőnkben! Ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk fogyni, adjunk babot a szendvicshez, salátákhoz, használjuk ki kiváló zsírégető hatását.

- Grillezett kukorica: szeretnénk igazán élvezni a fogyási folyamatot? Szavazzunk a grillezett zöldségekre! Küzdjük le éhségünket a segítségükkel. A grillezett kukorica kiváló a vércukorszint ideális szinten tartásához, és az egyéb, hizlaló rágcsálnivalók utáni sóvárgást is csökkentjük vele. Kombináljuk már zöldségekkel, babbal, pulykamellel, ízlésünk szerint.

- Gazpacho: remek választás a zsíros menük helyett egy tál gazpacho, ízletes zöldségekkel - használjuk ki a gomba, a zeller, a répa rost- és vitamintartalmát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.