Csak egy kis módosítás, és elindul a fogyás

Joghurt háromszor, leves átlátszón - a hatékony diéta titkai

Faragjunk le magunkról kilókat úgy, hogy a legkevésbé fájjon! Az alábbi diéta-tippek nem kerülnek sok erőfeszítésbe, mégis hatékonyak.

2012.05.17 10:10ma.hu

A hosszú edzőteremben töltött órák koplalással kombinálva nem feltétlenül vezetnek eredményre - sőt. Tartós fogyást aligha hoznak, emellett pedig állandóan éhesek és elégedetlenek leszünk.

Jobban járunk, ha étrendünket változtatjuk meg egy kicsit. Válasszunk néhány olyan diéta-tippet, amit könnyű betartani és a fogyás nem vesz igénybe akkora erőfeszítést. Élvezzük kedvenc ételeinket egy kis módosítással! Például:

- Csoki helyett tegyünk kakaóport a receptbe: készítsünk ízletes desszertet kakaópor felhasználásával az édes csokoládé helyett. A nem édes változat egészséges és illeszkedik a fogyókúránkba. Sok kalóriát takarítunk meg ezzel az egyszerű cserével!

- Joghurt háromszor: egy közelmúltban végzett tanulmány szerint, akik legalább három alkalommal esznek napközben joghurtot - heteken át -, gyorsabban veszítenek a súlyukból.

Tehát, tartalmazhat tejterméket a diétánk - ekkora mennyiségű joghurttal a testzsír 61 százalékát veszíthetjük el és 22 százalékkal többet faragunk le súlyunkból. Kombináljuk a joghurtot gyümölcsökkel és/vagy gabonapehellyel!

- Átlátszó levesek: a hatékony fogyás titka a levesekben is keresendő - főként egészséges zöldségekből álló és átlátszó levest (ne krémlevest) fogyasszunk, olyat, ami kevés egészségtelen kalóriát tartalmaz. Korlátozzuk a húsleves alapú levesek fogyasztását!

- Színes zöldségek: sokat segítenek nekünk a fogyásban. Töltsük fel a szervezetet a szükséges vitaminokkal és antioxidánsokkal!

Ha sokféle zöldséget eszünk, szinte biztos, hogy minden fontos tápanyaghoz hozzájutunk. Kezdjük a pirosakkal - paradicsom, paprika -, majd térjünk át a répára, végül a zöld színű zöldségekre. Legyen étrendünk zsírégető és sokoldalú!

- Tonhal ételek: csökkentsük a sertés- és marhahús fogyasztását, és álljunk át inkább a halra. Rengeteg kalóriát takarítunk meg. Készítsünk ízletes tonhal-fogásokat grillezéssel, párolással, citromlé és finom fűszerek hozzáadásával. Kerüljük a majonézt! Fogyasszuk a halas menüt teljes kiőrlésű kenyérrel!

- Fűszeres ételek étvágycsökkentésre:
a táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy akik fűszeres salátákat és rágcsálnivalókat esznek, kevesebb kalóriát fogyasztanak el napközben. Ne takarékoskodjunk tehát az aromákkal, tegyük fűszerekkel sokoldalúvá ételeinket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.