Kenyeret egyszer, papayát sokszor...

7 napi trükk a gyors és egészséges fogyásért!

Egyszerűbb a fogyókúra, ha megvan mindennapjainkban a rendszeresség - használjuk az alábbi 7 tippet, takarítsunk meg kalóriát és pénzt azzal, hogy magunk készítjük egészséges ételeinket.

2012.04.25 10:15ma.hu

Praktikus ötletnek tűnhet gyorsan letudni az étkezést a kedvenc gyorséttermünkben, ám ha a kilókat szeretnénk lefaragni, jobb, ha alacsony kalóriás ételeket fogyasztunk és azokat mi magunk készítjük. Használjuk hozzá az alábbi fogyási tippeket!

- Miután felkeltünk, együnk 30 percen belül

Időtálló tipp, amit mindig bevethetünk, ha fogyás a cél. Küldjünk ezzel a módszerrel üzenetet a szervezetnek, hogy el kell kezdenie a már meglevő zsírlerakódás égetését. Fehérjében gazdag ételekre van szükségünk reggel. A tojás, a sovány hús és a zabpehely jó választás lehet, és hosszú időre telíthet.

- Együnk egy kis rágcsálnivalót 10 perccel minden főétkezés előtt

Hogy milyen rágcsálnivalót? Mindenképp alacsony kalóriásat. Diót, mogyoróvajat, avokádót - ezek segítenek aktiválni főétkezés előtt a ghrelin nevű hormont, amely a telítettség érzését adja számunkra.

- Biztonságos italok

Vannak, akik számára nehéz megválni a napi cukros üdítőktől. Mégis, fogyás szempontjából sokkal egészségesebb és biztonságosabb választás a tea. Lehet az kamilla, menta, zöldtea vagy gyermekláncfű tea. Kalóriahegyeket takarítunk meg velük. Ha nem vagyunk tea-pártiak, igyunk vizet!

- Körte vacsora előtt


A rostban gazdag ételek segítenek kontroll alatt tartani étvágyunkat. Együnk körtét 10 perccel vacsora előtt, hogy megóvjuk magunkat a túlevéstől. Telítsük gyomrunkat rosttal, hogy megakadályozzuk a cukros és zsíros ételek iránti elcsábulást. Ha bevetjük ezeket a szokásokat, könnyen megszabadulunk plusz kilóinktól!

- Nassolós tál

Győződjünk meg arról, hogyha nassolunk is, mérsékelt mennyiségben viszünk be a szervezetünkbe kalóriát. A közepes méretű tál jó megoldás, ha a majszolást kontrollálni akarjuk. Mindig ebbe mérjük ki az adagot!

- Égessünk zsírt papayával

A papaya tele van C-vitaminnal és segít könnyebben zsírt égetni. Fogyasszuk rendszeresen ezt az egészséges gyümölcsöt! Készítsünk gyümölcs salátát, smoothie-t belőle, vagy fogyasszuk önmagában és tapasztaljuk meg rosttartalma előnyeit.

- Kenyeret napi egyszer

A dietetikusok szerint a kenyér nem a legegészségesebb választás, a táplálkozási szakértők pedig egyetértenek abban, hogy teljes kiőrlésű kenyeret ehetünk, de ajánlott csak napi egyszer fogyasztani. Ha tehát reggelire kenyeret és vajat ettünk, ebédhez és vacsorához már ne együnk. Kalóriák százaitól menekülünk meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.