6 egyszerű és biztonságos fogyási módszer

Ha kipróbálod, a kilókat gyorsan lefaragod!

Tartós fogyásra vágyunk? Itt az ideje, hogy ne koplalásban gondolkodjunk, hanem bevessünk néhány igen hatékony trükköt. Koncentráljunk például a táplálkozási szokásainkra.

2012.03.07 16:55ma.hu

Táplálkozási szokásaink sokban meghatározzák, hogyan és mennyit fogyunk. Használjuk az alábbi 6 tippet, hogy ellenőrzés alatt tartsuk sóvárgásunkat és az éhségünket.

A biztonságos fogyásért takarítsuk ki a hűtőből azokat az ételeket, melyekre azonnal rávetjük magunkat, ha éhesek vagyunk - cseréljük le őket egészséges élelmiszerekkel, így zöldségekkel és gyümölcsökkel.

Tervezzük újra mindennapjainkat: a főztünk legyen tápláló és egyben zsírégető.

- Tréfáljuk meg az agyat: váltsuk ki azt az érzést, mintha többet ennénk. Kisebb adag, salátás ételeket szolgáljunk fel nagy tányérokon és salátás tálakban.

Szakértők szerint ez a trükkje annak, hogy egészséges ételünket kicsinek lássuk és mindet elfogyasszuk. Ha a salátát a főétel előtt esszük, képesek leszünk a kalóriadúsabb másodikból kevesebbet enni.

- Küzdjünk a nátrium ellen káliummal: ez a legegyszerűbb módszer arra, hogy a sós ételek iránti sóvárgást csökkentsük. Ahhoz, hogy valóban súlyt veszítsünk, ki kell iktatnunk étrendünkből a sós ételeket. Együnk tehát olyan élelmiszereket, melyek káliummal vannak tele. Ilyen például a füge, a banán, kókuszvíz, édesburgonya, narancs, sárgadinnye.

- Pörgessük fel az anyagcserét nem oldódó rostokkal: tartsuk formában anyagcserénket és fogyjunk ezzel az egyszerű trükkel - oldhatatlan rostokat tartalmazó élelmiszerek fogyasztásával. Együnk teljes kiőrlésű gabonát, árpát, búzacsírát, barnarizst, sötétzöld leveles zöldségeket, szőlőt, répát és brokkolit. Segítenek az emésztőrendszert remek formában tartani.

- Keserű élelmiszerek: serkentik a nyálképződést, a gyomornedvet és az epe-váladékot. Ezek a kémiai reakciók pedig lendületet adnak az emésztésnek, zsírt égetnek, méregtelenítik a májat és az epehólyagot. Megelőzik a székrekedést és csökkentik a cukor utáni vágyat. Érdemes őket minden főétkezéshez fogyasztani. Az olajbogyót, retket, aragulát, mustárfüvet, kelkáposztát - utóbbi régóta jól bevált zsírégető tipp.

- Szószok helyett fűszereket: a mártások gyakran tele vannak mesterséges elemekkel, míg a fűszerek tápanyagokban és antioxidánsokban is gazdagok. Használjuk a gyömbért, chili port, cayenne borsot, az egzotikus fűszereket. Ashley Koff dietetikus szerint melegítenek belülről, harcolnak a rossz baktériumokkal és megtisztítják a testet.

- Fogyasszunk fehérjében gazdag rágcsálnivalót minden 3 órában: ez a módszer segít a fogyásban és az egészséges étrend betartásában.

Ha minden 3. órában megeszünk valami fehérjegazdag apróságot, kevésbé leszünk hajlamosak a túlevésre, és megfelelő szinten tartjuk a vércukorszintünket. Mit együnk? Például sótlan diót, mandulát, banánt vagy sovány sajtot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.