Nagyobb rost- és víztartalmú ételekkel járunk jól

A paprika színe se mindegy! - Kis változásokkal a nagy fogyásért

Ideje abbahagyni a késő esti majszolást, és kialakítani egy új étrendet. Kisebb változtatásokkal elérhetjük, hogy lassan de biztosan elinduljunk a könnyebb testsúly felé.

2012.01.03 10:15ma.hu

Mint azt már nem először hallhatjuk, nem kell koplalás a fogyáshoz. Csupán változtatásokra van szükség az étrendünkben.

Cseppet sem fogunk éhezni például, ha eddigi ételeinket ízletes salátákra, alacsony kalóriás rágcsálnivalókra cseréljük, és feltöltjük a szervezetet vitaminokkal, antioxidánsokkal.

Korábban már olvashattunk tippeket az apró változtatásokhoz, amelyek fogyáshoz vezetnek - nézzük, mit tehetünk még azért, hogy kívánt formánk mielőbb elérhető legyen.

1. Fagyi helyett egészséges rágcsálnivalót!

Gyűjtsünk be több olyan nassolnivalót, amelyekkel elkerülhetjük, hogy jégkrém után nyúljunk a hűtőben (legjobb egyébként, ha nincs is otthon jégkrém!). Keverjünk inkább össze gyümölcsöket görög joghurttal, ha egy ízletes és kellemes nasira vágyunk.

Ha csokoládé után vágyakozunk, egy keveset beleszórhatunk a joghurtba, az íze kedvéért. Így is jelentős számú kalóriától kíméljük meg magunkat!

2. Gyümölcsöket és magvakat

A legeredményesebb személyi edzők is azt tanácsolják: fogyasszunk gyümölcsöt ehető magvakkal, illetve vitaminban gazdag citrusféléket.

A banán és az ananász kalóriatartalma például alacsony. A magvak és a gyümölcsök együtt gondoskodnak arról, hogy elég rosthoz jussunk és az anyagcserénket felpörgessük.

3. Hagyjuk ki a margarint

A margarin üres kalóriákkal van tele és transz-zsírt is tartalmaz - ez a legrosszabb zsír, amit ehetünk. Ha szeretnénk valamit kenni teljes kiőrlésű kenyérszeletünkre, mandulavajjal vagy egyéb alacsony-kalóriás megoldásokkal jobban járunk.

4. Cseréljük a szőlőt cseresznyére

A gyorsabb fogyásért szőlő helyett fogyasszunk cseresznyét. A cseresznye vitaminban és rostban gazdag, könnyítsük meg vele az emésztőrendszer munkáját. Segítségével a meglevő zsírlerakódásokat könnyebben lebontjuk, és előtérbe kerülhetnek az egészségesebb ételek.

5. Sárga paprika helyett pirosat

A különbségen törhetjük a fejünket, a táplálkozási szakértők azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a zöldségek rosttartalmát is vegyük figyelembe. Nagyobb mennyiségben tartalmaz rostot a piros, mint a sárga paprika - fogyasztásával előbb veszíthetünk a súlyunkból.

6. Só helyett bármilyen más fűszert


Számos lehetőség van arra, hogy az ártalmas sót egyéb fűszerekkel helyettesítsük. Itt a cayenne bors, a fekete bors vagy a kurkuma - valamennyi használata felgyorsítja az anyagcserét és gyorsabb súlyvesztéshez vezet.

A só ellenben arra készteti a szervezetet, hogy megtartsa a vizet, amely puffadást generál...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.