Hatékony diéta tippek, amit nem nehéz betartani!

6 tipp - fűszer, ecet és rágózás a fogyás kulcsa?

Szeretnénk lefogyni szigorú diéta nélkül? Van rá lehetőség. Váltunk stratégiát és dobjunk néhány új fogást az étrendünkbe!

2012.05.13 14:55ma.hu

Ha már mindenféle diétát kipróbáltunk, de elégedettek még mindig nem vagyunk az eredménnyel - vagy nem értünk el tartós fogyást -, ideje módszert váltani. Felejtsük el a koplalást és az étrend-kiegészítőket. Egészséges úton is le lehet fogyni. Vessük be a természetes ételeket!

- Fűszeres étel és zöld tea

Érdemes fűszeres-chilis ételeket fogyasztani, majd leöblíteni azt zöld teával. Ez a kombináció növeli a test hőmérsékletét, megteremti a termogenikus állapotot, amely hozzájárul a hatékonyabb kalória- és zsírégetéshez.

- Egy kanál ecet a fogyásért

A szakemberek egyetértenek abban, hogy a fehér vagy a normál ecet fogyasztása főétel előtt vagy után gátolja a zsír tárolását szervezetünkben: 10 százalékkal kevesebb rakódik le ezzel a módszerrel. Az ecetsav segít a szervezetnek a már meglevő zsírlerakódások lebontásában.

- Gyümölcsök

Akadályozzuk meg az édességek iránti elcsábulást finom, alacsony kalóriás gyümölcsös fogásokkal: készítsünk ízletes zseléket, fagyasztott finomságokat gyümölcsökből. Az eper, banán, ananász kiváló alapanyag hozzá!

- Szeder

Veszítsünk plusz kilókat a "bogyó családdal"! Tele vannak antioxidánsokkal, és csúcsformában tartják az emésztőrendszert. Egy maroknyi ilyen gyümölccsel leküzdjük az éhséget és az édességek utáni vágyat. Szakértők azt javasolják, hogy a desszertek helyett váltogassuk a szedret, áfonyát, epret: görög joghurttal a legérdemesebb őket fogyasztani.

- Tabasco szósz

Fogyókúrázóknak hasznos a tabasco szósz fogyasztása. Kutatások eredményei szerint ugyanis ha csak 5 grammot adunk ebből a szószból salátáinkhoz, tésztáinkhoz, az az anyagcsere sebességét 20 százalékkal megnöveli.

- Rágjunk cukormentes rágógumit

Egy tanulmány szerint a rágózás (cukormentes változatban) meghökkentő fogyáshoz vezet. Az Appetite folyóiratban közzétett tanulmány állítja, hogy azok az emberek, akik rágóznak főétkezések előtt, képesek kevesebb kalóriát fogyasztani. Ez a szórakoztató szokás a jelek szerint még zsírt is éget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.