Produkáljunk könnyed tavaszi fogyást!

6 egyszerű tipp - könnyen is lecsúszhatnak azok a kilók!

A tavaszi időszak és a nyár kezdete ideális arra, hogy egy könnyen végrehajtható fogyástervvel lefaragjunk plusz kilóinkból. Hogyan?

2012.05.15 16:55ma.hu

Nem újdonság: a magas zsírtartalmú ételek gyorsan meglátszanak az alakunkon. Ahelyett, hogy egészségtelen ételekkel terhelnénk a szervezetünket, készítsünk egy élvezhető és egyszerű diéta-tervet.

Iktassuk be a zöldségeket és finom gyümölcsöket étrendünkbe, hogy a kilók könnyebben lecsússzanak. Vegyük alapul a következő, tavaszi fogyókúra-tippeket!

- Természetes gyümölcsös feltét

Faragjunk le a kalóriákból természetes gyümölcs-feltétekkel. Hagyjuk el a csokoládés, tejszínhabos díszítéseket, feltéteket, ha diétázunk. A jégkrémet és az alacsony kalóriás süteményeket friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel kombináljuk. A bogyós gyümölcsök, a banán vagy az ananász a legjobb összetevők egy kiváló desszerthez!

- Kalóriamentes fűszerek

A saláta csak akkor igazán egészséges, ha nem öntjük nyakon hizlaló öntettel! Adjunk remek ízt salátáinknak és leveseinknek kalóriamentes, mégis rendkívül ízletes fűszerekkel. Jöhet a torma, a citromlé, fűszeres szószok, mustár - a változatos aromák sokoldalúvá teszik ételeinket, alkalmazzuk őket!

- Egy tál gyümölcs reggelire

Készítsünk ízletes gyümölcssalátát reggelire, hogy felpörgessük anyagcserénket. Keverjünk bogyós gyümölcsöket barackkal, görögdinnyével, citrusfélékkel - nemcsak anyagcsere-felpörgető, de valóságos vitaminbomba is. Tartsuk kordában vele vércukorszintünket és óvjuk meg magunkat az édességek utáni sóvárgástól!

- Erősen ízesített sajt

Tréfáljuk meg kicsit az agyunkat azzal, hogy felturbózzuk salátáinkat erősen ízesített sajttal. A cheddar sajt, a gorgonzola is jó lehet, ha kalóriát szeretnénk lefaragni. Az intenzív aromák ebben nagy segítségünkre lehetnek, mert általuk telítettebbnek érezzük magunkat.

- Rizs és zöldség

"Csempésszünk" több zöldséget étrendünkbe azzal, hogy felszeletelt répát, brokkolit vagy egyéb összetevőket adunk a barna vagy fehér rizshez. Szervezetünk ezzel ideális vitamin adagot kap. Legalább két ételünket "turbózzuk fel" naponta különféle zöldségekkel, és a testünk hálás lesz: ez a gyors és hatékony fogyás titka.

- Alacsony kalóriás sütemények

Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy súlyt vesztünk, legyünk vele tisztában, mit eszünk: kerüljük-e a cukros illetve túl sós desszerteket, rágcsálnivalókat? Amennyiben időnként valami nassolnivalóra támad kedvünk, fogyasszunk vaníliás ostyát, gyömbéres süteményt, graham lisztből készült kekszet.

Unalmasan hangozhat, de hatékony és kombinálhatjuk őket gyümölcsökkel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.