Egészséges alapokkal kezdjük a diétát

6 trükk, és nem kell beleszakadni a fogyásba!

Fogyni könnyű, ha ismerjük a cseppet sem megerőltető trükköket - csupán tudni kell, milyen értékes tápanyagokra van szükségünk az egészséges fogyáshoz.

2012.05.02 10:15ma.hu

A diéta lényege nem a koplalás, hanem a kiegyensúlyozott táplálkozás - az alacsony kalóriatartalmú ételek fogyasztása.

Kezdjük a napunkat egy anyagcsere-felpörgető étellel, építsünk be étrendünkbe salátákat és zöldségeket! Ezen kívül azonban alkalmazzuk az alábbi 6, egyszerű trükköt a sikeres fogyáshoz:

- Barna rizst a krumpli helyett

Rengeteg kalóriát takaríthatunk meg, ha a hizlaló sült burgonya-köret helyett például barna rizst eszünk. A sült krumpli zsírral van tele, és egycsapásra tönkreteheti a diétánkat. Nézzünk egészséges receptek után, amelyek tartalmaznak barna rizst, és rostokkal töltik meg a szervezetünket.

- Joghurt és mandula

Energiaszintünk emeléséhez kombináljuk ezt a két remek ételt. Fehérjében gazdagok, és segítenek leküzdeni az édességek utáni sóvárgást. Faragjuk le a kilókat egészséges és könnyed módon, zsírszegény joghurttal és belekockázott mandulával!

- Igyunk két pohár vizet evés előtt

A víz jelentőségét nem becsülhetjük alá. Nemcsak hidratál bennünket, de könnyebb vele a fogyás is. Igyunk meg két pohár vizet a főétkezések előtt, hogy kevesebb ételt fogyasszunk és telítettebbnek érezzük magunkat.

- Hajdina tészta


Reménytelen tészta-rajongók vagyunk? Ne hagyjuk ki étrendünkből a tésztát, de együnk hajdina tésztát. Nem tartalmaz glutént, és sok kalóriát takarítunk meg vele. Ha tészta, legyen tészta: párosítsuk ízletes, zöldségekből készült szósszal!

- Olívabogyó

Ha nem szeretünk gyakran fogyasztani magvakat, vagy diófélét, cseréljük őket egészséges olívabogyókra. Naponta érdemes belőlük 3 evőkanállal elfogyasztani, hogy vitaminokkal töltsük fel szervezetünket és kalóriák százaitól meneküljünk meg. Tartsuk anyagcserénket formában ehhez hasonló, alacsony kalóriás rágcsálnivalókkal.

- Gyümölcsök és gofri


Hagyjuk el a hizlaló fehér lisztes péksütemények, muffinok fogyasztását reggel: együnk helyettük alacsony energiatartalmú gofrit és friss gyümölcsöket.

Ezekkel az egészséges és megfizethető megoldásokkal az édességek iránti elcsábulás esélye is csökken...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.