Hogyan fogyjunk le hatékonyan és gyorsan?

6 tipp: még elérhetjük a strandképes alakot!

Ha a "strandképes" nyári alakra hajtunk, még nem késő elkezdeni a fogyókúrát - de mit tegyünk, hogy az ne csak hatékony, hanem élvezhető is legyen?

2012.05.22 16:55ma.hu

Hogyan érjünk el nagy változást külsőnkben csupán néhány kisebb változtatással? Kövessük az alábbi 6 tanácsot és válasszuk a legmegfelelőbb ételeket a fogyáshoz.

Vegyünk búcsút extra kilóinktól okos válogatással és helyes összetevők alkalmazásával ételeink készítésekor.

Induljunk ki például abból, hogy nehezen fogunk lefogyni, ha a kezünk ügyében munka közben mindig csokoládét vagy valami sós, hizlaló ropogtatnivalót tartunk. Legyen tehát az első szabály...

- ...egy doboz gabonapehely az íróasztalnál

Ha gyorsan szeretnénk lefogyni, az egészségtelen ennivalókat tartsuk magunktól távol! Tároljunk az asztalunkban egy doboz gabonapelyhet, ehhez bármikor hozzányúlhatunk, ha egy kis uzsonnára vágyunk, finom és egészséges választás, amely a sóvárgást is segít leküzdeni.

- ...főtt barna rizs a hűtőben

Túl fáradtak vagyunk ahhoz, hogy sok időt töltsünk a konyhában? Legyen kéznél mindig egy tál elkészített barna rizs - a hűtőben eláll, és több napig kitart. Társítsuk sovány hússal, főtt vagy nyers zöldségekkel, alacsony kalóriás szószokkal. Egyszerű trükk, de megoldja a főzés körüli dilemmákat.

- Gyorsan megehető gyümölcsök

Gyakran vagyunk lusták ahhoz, hogy finom és alacsony kalóriatartalmú rágcsálnivalókat készítsünk. Ha azonban sikert akarunk elérni a fogyókúra terén, tartsunk magunknál mindig gyümölcsöt.

Gyorsan fogyasztható, megfékezzük vele a cukor utáni vágyat. Legyen az szőlő, bogyós gyümölcs vagy más - meglátjuk, milyen könnyű velük megakadályozni, hogy ráfanyalodjunk az egészségtelen ételekre.

- Édes élvezet naponta

A szakértők egyetértenek abban, hogy nem kell minden édességet megvonnunk magunktól. Naponta egy kisebb jégkrém vagy csoki kielégíti a vágyunkat - de itt álljunk meg, és lehetőleg ne estefelé fogyasszuk el! Mellette nagyon fontos, hogy betartsuk egészséges és alacsony kalóriás étrendünket.

- Parfé görög joghurtból

Az édességeket olyan kellemes finomságokkal is helyettesíthetjük, mint például a görög joghurt különféle gyümölcsökkel keverve. Joghurt mandulával, fahéjjal és friss eperrel - ugye milyen jól hangzik? Élvezzük az alacsony kalóriatartalmú, saját készítésű desszerteket.

- Szójababos trükk

Egyik legjobb, kis kalóriás zöldségnek számít a szójabab, amelyet ráadásul kiváló fűszerekkel és más zöldségekkel társíthatunk, hogy egy igazán jóízű salátát készítsünk. Az edamame sajt is belekerülhet, mint "titkos összetevő." A fogyókúrát bizony élvezni is lehet...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.