Ha még gyorsan akarunk megszabadulni a kilóktól

Barackot a grillre - 6 szuperkönnyű nyári diéta-trükk

Nyár elején különösen elkell néhány hatékony fogyókúra-ötlet. Hiszen hogyan mehetnénk nyugodt lélekkel a strandra, ha nem vagyunk elégedettek az alakunkkal?

2012.05.30 16:55ma.hu

Jön a nyár, hamarosan kénytelen-kelletlen meg kell szabadulnunk mindent jótékonyan takaró ruháinktól. Mielőtt szégyenkeznünk kéne pluszkilóink miatt, még mindig nem késő megszabadulni tőlük, mégpedig kínlódás nélkül.

Igen, tudjuk, hogy nyáron a fagyizók, a lángossütők és egyéb ínyencségeket kínáló utcai árusok még csalogatóbbak. De hogyan takaríthatnánk meg jelentős számú kalóriát anélkül, hogy minden finomságról lemondjunk? Kövessük az alábbi 6, könnyű nyári diéta-tippet!

- Mindig kerüljön napraforgómag a salátába

Dúsítsuk fehérje-tartalommal salátáinkat: tegyünk bele napraforgómagot! Egy maréknyi elég, bele vele a gyümölcs- vagy a zöldségsalátába! Ezel az egyszerű trükkel sokkal hatékonyabban fogyunk majd.

- Gyümölcs szorbetek

Az emelkedő hőmérséklet fagyik, jégkrémek fogyasztására csábít, ám jelentős súlyt szedhetünk fel miattuk. A magas kalóriás fagyik helyett fogyasszunk gyümölcs sorbet-et, akár 120 kalóriát is megtakaríthatunk vele. Keverjük a kedvenc gyümölcslénket kókusztejjel vagy más gyümölcslevekkel, ahogy jólesik.

- Brazil dió

A rendszeres brazil dió-fogyasztás azért jó, mert az a típus szelénben gazdag és sokat tesz a pajzsmirigyhormonok megfelelő működéséért. Az anyagcsere ilyenkor van leginkább formában. Egy marék dió elfogyasztása naponta hatékony fogyáshoz vezet.

- Fekete csokoládé

Parancsoljunk megálljt a sóvárgásnak és tartsuk be nehézségek nélkül a diétát! Ehhez kiváló 2 kis szelet feketecsoki elfogyasztása. Ideális szinten tartja a vércukorszintet, és megóv attól, hogy egészségtelen desszertek sokaságát tömjük magunkba.

- Élénk színű gyümölcsök

A táplálkozási szakértők szerint az olyan gyümölcsök, mint az alma, áfonya, nektarin, szilva alacsony cukor- és magas rosttartalmúak. Együk őket naponta, ezzel megelőzzük a zsírraktározást testünkben és a méregtelenítés folyamatát is gyorsítjuk. Zsírmentesítsünk és az ártalmas szabad gyökök jelenlétét is csökkentsük a szervezetben!

- Grillezett gyümölcsök

Ugyancsak a hizlaló édességek iránti sóvárgás csökkentésére szolgáló trükk: grillezzünk barackot vagy bármilyen egyéb gyümölcsöt. Akár 300 kalóriától is megmentjük magunkat, miközben feltöltődünk értékes tápanyagokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.