Sose láttak ilyet: pár év alatt öregedett meg...

Megdöbbentő fotók: A nő, aki pár nap alatt lett 23-ból 73 éves

Az orvosok szerint a vietnámi hölgy egy teljesen ismeretlen szindrómától szenved: mintha egy huszonévest és egy nagymamát ábrázolnának a képek. Pedig ez ugyanaz a személy, néhány év különbséggel...!

2011.10.16 14:55ma.hu

Nguyen Thi Phuong 23 évesen meglehetősen dekoratív hölgy volt - nos,  még mindig csak 26 esztendős, bár ezt senki sem hinné el róla! A fotókon egy huszonéves és egy nagymamakorú nő látszik. Ki gondolná, hogy egy és ugyanaz a személy?!

A fiatal vietnámi lány maga is megdöbbenve áll valószínűtlen esete előtt és úgy véli, átváltozását extrém, tengeri ételekkel szembeni allergia okozhatta. Nyguen Thi Phuong bevallotta, 2008-ban már érzékelte, hogy arca dagadt, bőre megereszkedettebb - de túlságosan szegény volt ahhoz, hogy orvosi kezelést kérjen.

A férje, Thanh Tuyen elmondta, neje története teljesen valós, az ő érzései pedig nem változtak meg egykor meseszép felesége iránt...

Nguyen Thi Phuong 23 évesen és ma - Fotó: HotSpot Media/Daily Mail

Phuong sokáig maszkkal az arcán járkált, hogy elrejtse arcát a kíváncsi szemek elől. Ma azonban már vállalja magát, és reménykedve vár arra, mit mondanak az orvosok: vissza lehet-e fordítani korai megöregedését. "Öt éve még gyönyörű voltam, nem olyan csúnya, mint most" - nézegeti szomorúan a vietnámi lány saját esküvői képeit.

Meggyőződése, hogy tengeri ételekre való allergiája váltotta ki a problémát, mivel 2008-ban egy alkalommal valóban nagyon rosszul reagált rájuk a szervezete. "Iszonyatosan viszketett mindenem. Még alvás közben is vakaróztam." Nem ment azonban orvoshoz, csak pár gyógyszert vásárolt a patikában - túl szegények voltak ahhoz, hogy szakemberek segítségét kérje a kórházban.

Egy hónappal később már nem viszketett a teste, de a kiütések nyoma megmaradt a bőrén. Hagyományos gyógymódokhoz fordult segítségért, és ezek is eltűntek. Ám a bőre elkezdett megereszkedni és ráncosodni... Ismét a tradícionális orvoslásban bízva kezeltette magát, de nem sok eredménnyel: gyorsan öregedő bőrével nem tudott mit tenni.

Az orvosok szerint éppen az okozhatta a gondot, hogy hosszú éveken át használta a hagyományos gyógyszereket, melyek között kortikoid tartalmúak is lehettek. Ezek a szteroidok ekkora mennyiségben ugyanis kiválthatják a ritka bőrrendellenességeket, így a mastocytosist is - melynek lényege, hogy a szervezet túl sok hízósejtet termel.

Sajnos a páros nem emlékszik, mely gyógyszer lehetett az, illetve melyik patikából szerezték be. Nguyen Thi Phuong úgy fest, mint egy idős nő, aki már számos gyermeknek életet adott. Pedig valójában 26 éves, a gyors öregedés nem érintette a menstruációs ciklusát, a haját, a fogait, a szemét és az agyműködését sem...

A lány és férje úgy ítélték meg: ez az ő sorsuk, és 2010-ben másik városba költöztek, el a kíváncsi tekintetek elől, ahol most egy kis faházban húzzák meg magukat. Nguyen Thi Phuong egy kesudiót feldolgozó üzemben talált munkát, férje asztalosként dolgozik. De így is nagyon keveset keresnek ahhoz, hogy a gyorsan megöregedett lányt alapos kivizsgálásnak vethessék alá Ho Si Minh-ben.

Phuong elmondta: férje most is töretlen szerelme - aki végigcsinálta vele az elmúlt hónapokat - erőt ad neki, hogy ne gondoljon állandóan döbbenetes átalakulására.

Nguyen Thi Phuong a férjével, Tuyennel - Fotó: HotSpot Media/Daily Mail

Lehetséges, hogy mégis lesz megoldás a lány problémájára, hiszen mióta története napvilágot látott, a Ben Tre tartománybeli Nguyen Dinh Chieu kórház orvosai felajánlották, ingyen segítenek Phuongon, és ha nem tudnak végére járni, mi okozza korai öregedését, átküldik a Ho Si Minh-i bőrklinikára.

Abban azonban eddig minden orvos egyetért, hogy Phuong valószínűleg túl hosszú időn keresztül vett magához kortikoidot, melynek lehettek olyan mellékhatásai, mint a megereszkedett bőr, és rendellenesen növő bőrszakaszok.

A szer használatának hirtelen abbahagyása azonban a kórosan magas kortizol szint okozta Cushing szindrómát válthatta ki, mely egyértelműen látható a lány bőrfelületén - annak ellenére, hogy az öregedés nem egy általános tünete a szindrómának...

Valószínű, hogy a biztos diagnózisra még várni kell, az azonban bizonyos: egy teljesen új szindrómával állunk szemben - jelentették ki a vietnámi szakemberek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.