Ördögnek nézett ki a születési folt miatt

Képek: Szarvakat kellett viselnie a fiúnak, hogy ne csúfolják többé

Méretes és zavaró vörös folttal a homlokán jött a világra egy kisfiú - orvosai nem mindennapi módszert választottak, hogy a gyermeket megszabadítsák az arcát csúfító folttól.

2011.09.25 15:00ma.hu - Fotó: SWNS/Daily Mail

A most 5 esztendős, somerset-i George Ashman édesanyja a gyermek születése óta attól tartott, fia egész életében ki lesz téve társai csúfolódásának, mivel egy méretes, fényes, vörös folttal a homlokán született.

George az implantátumokkal - Fotó: SWNS

A 33 éves anyuka nem akarta, hogy mindezt el kelljen szenvednie az egyébként helyes kisfiúnak: orvoshoz fordult, és George-ot 4 éves korában kezelni kezdték - nem mindennapi módon.

A beavatkozásnak az volt a célja, hogy a "normális" bőrt kinyújtsák a homlokán, így a folt magától visszahúzódhat és befedheti a hibátlan bőrszövet.

Ehhez azonban az orvosoknak két implantátumot kellett a gyermek bőre alá ültetniük és azokat fokozatosan felfújniuk. Így a kisfiú úgy nézett ki, mintha két szabályos szarva lenne.

Négy hónap után a "kis ördög" implantátumait kivették, és így már kivághatták a homlokát csúfító foltot. Helyén csupán egy kis, a filmhős Harry Potterére emlékeztető foltmaradvány vehető észre.

"Amikor először megláttam az implantátumokat a fiamon, a lélegzetem is elállt - mesélte az anya. - nagyobbak lettek, mint amire számítottam. George fején olyanok voltak, mint két igazi szarv. Az én helyes, angyalarcú gyermekem úgy festett, mint egy ördög!"

A kisfiú most - Fotó: SWNS

George 2006-ban úgynevezett haemangioma folttal született. Édesanyja elárulta: amikor meglátta a kisfiát, és a fején az abnormális foltot, azonnal az futott át az agyán: mi lesz ezzel a gyerekkel, nem lesznek barátai, kerülni fogják a lányok.

2009-ben kezdték el kezelni a gyereket Londonban. Mialatt a "szarvakat" hordta, természetesen kapott megjegyzéseket az utcán...

"Az iskolás gyerekek az utcasarkokon csoportosulva nevettek rajta, ujjal mutogattak rá" - mesélte a gyermek apjától már külön élő Karen. - Bennem semmi sem változott, így is nagyon szerettem a fiamat, de nem volt könnyű a többi ember reakcióját lenyelni. Volt, aki undorral fordult el tőle. Sokat sírtam emiatt. Úgy éreztem, mindenki ellenünk van."

A kisfiú helyreállító műtétje 2011 áprilisában volt, melynek során az új bőr valóban felváltotta a foltos régit. Mostmár valóban ugyanolyan életet élhet, mint a többi gyerek.

"Lehet, hogy én gyerekként nem tudtam volna ilyen kitartóan végigcsinálni a 4 hónapos próbatételt"
- mondta el az édesanyja, aki nagyon büszke a kis George-ra.

Így nézett ki születése után George Ashman - Fotó: SWNS

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.