Újraépítették a tini arcát, hogy mosolyogni tudjon

Megdöbbentő képek: Golyóméretű ciszták tucatjai csúfították el Katie arcát

Rengeteg pénzt költött a 15 esztendős Katie Meehan édesanyja operációk sorára, hogy gyermeke mosolyogni tudjon. A kislány ugyanis komoly rendellenességekkel az arcán született. Azt mondták, beszélni sem fog tudni.

2011.09.09 14:40ma.hu

A mindössze 15 esztendős Katie Meehan végre úgy érzi, szembenézhet a világgal, több, úttörő jellegű operációt követően, melyekkel gyakorlatilag újjáépítették az arcát.

Így nézett kis születése után Katie - Fotó: WorldWideFeatures

Katie üveggolyóméretű ciszták tucatjaival a szájában és arcában született. Az orvosok azt mondták, beszélni sem tud majd. A kislány műtétei már hároméves korában elkezdődtek, minden pénzt félretett a család, csak hogy helyre tudják hozni a gyermeket.

A Newcastle-ben élő, 48 éves édesanya, Miss McIntyre nagyon büszke Katie-re. Az operációk óta az arca sokkal szebb, és érthetőbben tud beszélni.

A kemény megpróbáltatásokon átesett lány normális életet él, jár iskolába - amikor megszületett, édesanyja rettegett tőle, milyen élet vár Katie-re. A sikeres operációknak köszönhetően azonban ma már kevésbé van félnivalója!

Katie Meehan 1995 októberében született Newcastle-ben. Már az ultrahangon látszott a gyermek bal arcán egy megnagyobbodás. A terhesség 20. hetében megállapították, hogy cystic hygromában szenved, a ciszták a fején és a nyaka környékén sokasodnak.

Ciszták tucatjai nőttek a gyermek szájában és bal arcában, néhány a légcsövét is veszélyeztette. Édesanyja, akinek már van egy 23 éves lánya, Rebecca, és egy 11 esztendős fia, Peter, elmondta: a baba császármetszéssel jött a világra, és amikor meglátta őt, sokkolta a dolog.

Katie Meehan most - Fotó: WorldWideFeatures.com

A kislány bal arca duplája volt a jobbnak, nyelve a szokásosnál nagyobb volt, és nem fért el a szájában. Az anyának megmondták, hogy a gyermek állapota súlyosbodhat is, minden betegséggel romolhat, és a fertőzésbe akár bele is halhat.

Kilenc héttel születése után édesanyja hazavihette Katie-t, de félt vele az utcára menni. Az emberek ugyanis megdöbbentek és összesúgtak a háta mögött, az anya szíve pedig nagyon fájt.

A kislány három éves volt, amikor családja kapcsolatba lépett Ian Jackson professzorral, aki operációkat javasolt nekik. Az első beavatkozást 2000 tavaszán végezték el a kislányon.

A cisztákat fokozatosan távolították el. Már az első operáció után lehetett látni a különbséget, ez reményt adott. Katie be tudta csukni a száját, és a nyelvét is be tudta húzni. Arca kisebb méretű lett. Csodás volt látni - tette hozzá az anya. 2001-ben műtötték másodszor, két évvel később harmadszor.

A ma már normális életre képes Katie ugyanúgy tanul az iskolában, ahogyan a többiek, becsülik kitartása miatt, számos barátja van, sőt, a fiúk közt is akadnak már hódolói - mesélte mosolyogva az édesanyja.

Katie az édesanyjával - Fotó: WorldWideFeatures.com

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.