Tizenöt évesen döntött: nem kell több műtét

Megdöbbentő fotók - Eltorzította arcát az óriási tumor, de boldog!

Tizenöt évesen maga döntött úgy, hogy nem akarja magát több műtéttel kínozni - Maurice Simpson ma 34 éves, és az arcát eltorzító hatalmas tumor ellenére is boldog.

2010.10.08 09:29ma.hu - Fotó: The Sun

Talán sosem látta valódi arcvonásait a Utah állambeli Odgen-ben élő Maurice Simpson - A férfi születése óta szenved a ritka, neurofibromatosis nevű betegségben, mely a bőr és az idegrendszer betegségeinek együttes felbukkanása. A súlyos betegség több tumort is okoz.

Maurice Simpson

Maurice-t gyermekkora óta orvostól-orvosig hordták a szülei, hét bonyolult és fájdalmas operáción volt túl, amikor 15 évesen maga határozta el: nincs több műtétre szüksége, ő így fog élni és boldog lesz.

A tükörbe nézve mindig azt mondta magának, az egyik leghelyesebb ember a világon. Még akkor is, amikor az arcát elcsúfító tumor miatt a bukósisakját sem tudta egyszerűen a fejére húzni.

Maurice az egyik szemét is elveszítette a ritka betegség miatt, de ez sem akadályozta meg abban, hogy elhatározza, így is teljes életet fog élni. Szülei is gyakran mondogatták neki, próbáljon boldog lenni úgy, ahogy van.

Maurice megfogadta a tanácsot, kosárlabda-edző lett, szép karriert futott be mint étterem menedzser, és egy igen népszerű figurája lett a helyi közösségi életnek.

Sőt, a szerelem is rátalált. Korábban egy Tara Williams nevű hölggyel volt kapcsolata, akitől két gyermeke született, a 13 éves Shayla és a 11 esztendős Christopher Rashawn. A szerelem ugyan véget ért, de a gyermekek Maurice-nál maradtak.

Maurice, a neje, Charity és a gyerekek: Shayla (13), Christopher Rashawn (11), Maurice (6), Jaylen (3) és Andre (5 hónapos)

Az ezredfordulón aztán a férfi megismerkedett jelenlegi párjával, Charity-vel. A 30 éves hölgy bevallotta: amikor először találkozott Maurice-szal, szinte sokkolta az arca. A férfi sármja, humora és kacérkodása azonban levette a lábáról. Olyan ember, akinek szeretnek a többiek a közelében lenni - árulta el Charity.

2002-ben Maurice és Charity összekötötte az életét, azóta három közös gyermekük született, a kis Maurice, aki hatéves, a három esztendős Jaylen és az öt hónapos Andre.

Maurice Simpson arcán azonban újra nőni kezdtek a tumorok. Mégis, az életvidám férfihoz szegődött a szerencse. Egy jómódú helyi üzletember 2010 januárjában több ezer dolláros összeget ajánlott fel számára, hogy műttesse meg magát ismét.

Charity elmondta: az üzletember többször látta Maurice-t, és elhatározta, hogy segít neki. Maurice alávetette magát a fájdalmas operációnak, mely két részből állt, majd azt követően egy plasztikai beavatkozásnak is, mellyel eltávolították a fölösleges, lógó bőrt is az arcáról.

A férfi, aki boldog családapa, ma is töretlen lelkesedéssel beszél magáróé. Még mindig nem úgy néz ki, mint más egészséges emberek, de éppen ezért különleges - szögezi le.

23 kilós tumor volt egy nő méhében

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.