Ne etessük állandóan a gyereket!

Figyelem, szülők: 4-6 órát kibír az ember evés nélkül!

Nemcsak az étkezések milyenségére érdemes odafigyelni, a gyermekorvosok arra hívják fel a figyelmet: a nassolnivalóból is vegyünk vissza.

2011.10.12 13:00MTI

A gyerekek állandó etetésének és a nassolásnak a veszélyeire figyelmeztetik a szülőket a gyerekorvosok.

Táplálék nélkül - folyadékbevitel mellett - 4-6 órát is kibír az ember - közölte a gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozó orvosok szövetsége éves ülésén Bad Orbban.

Az élelmiszeripar elárasztja potenciális fogyasztóit olyan reklámszövegekkel, amelyek a főétkezések közti nassolásra buzdítanak.

A szövetség szerint így nem meglepő, hogy a fiatalkorúak és a felnőttek Németországban egyre kövérebbek lesznek.

Kutatások szerint a 3 és 17 év közötti gyerekek és fiatalok 15 százaléka túlsúlyos, több mint hat százalékuk pedig betegesen elhízott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.