500 ezres hülyeség

Nem engedték be a vakvezető kutyát - félmilliós kártérítésre ítélték az üzletláncot

Első fokon félmillió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság annak a vak embernek, akit az egyik Match élelmiszerboltba nem engedtek be vakvezető kutyájával - tudta meg a HavariaPress.

2010.06.15 14:11HavariaPress

A Magyar Helsinki Bizottság által képviselt vak felperes tavaly októberben szeretett volna vásárolni a Csemege-Match Zrt. egyik boltjában, ám a biztonsági őr az útját állta mondván, hogy kutyát az üzletbe bevinni tilos.

Az üzlet főpénztárosa is megerősítette, hogy kutyával nem lehet a boltba bemenni, a férfi így nem tudta személyesen elintézni a bevásárlást. A felperes, akinek a Magyar Helsinki Bizottság biztosított ügyvédi képviseletet, annak megállapítását kérte a bíróságtól, hogy az üzlet alkalmazottainak eljárása megsértette az egyenlő bánásmódhoz fűződő jogát.

A férfi a megaláztatás miatt félmillió forint nem vagyoni kártérítést is követelt az alperestől, a Matchtől.

Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság ítéletében kimondta, hogy jogsértő a vakvezető kutya bevitelének megtiltása, és indokolt a felperes által követelt kártérítés is. Az ítélet nem vált jogerőssé, mert a Match az ítélettel szemben fellebbezett, holott a tárgyalás során elismerték a jogsértést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.