Csoportosan elkövetett garázdaság

Cozma-ügy - Huszonöt vádlott áll bíróság elé szerdán Veszprémben

Megkezdi a Cozma-ügyben csoportosan elkövetett garázdasággal vádolt huszonöt ember büntetőperének tárgyalását szerdán a Veszprémi Városi Bíróság - tájékoztatta Meződi János, a Veszprém Megyei Bíróság elnökhelyettese kedden az MTI-t.

2010.06.15 12:12MTI

Közlése szerint a tárgyalást a megyei bíróság épületében tartják (Vár utca 19.), ugyanis csak ott áll rendelkezésre nagyobb befogadóképességű tárgyalóterem.

Az ügyet Bogdánné Gremsperger Andrea büntetőtanácsa tárgyalja
- tette hozzá az elnökhelyettes, megjegyezve: az emberöléssel vádolt hét ember ügyét viszont szeptemberben kezdi majd tárgyalni a megyei bíróság. Fejes Péter, Veszprém megyei főügyész korábbi sajtótájékoztatóján közölte: az ügyészség a Cozma-ügyben az emberölés bűntettétől elkülönítette a csoportosan elkövetett és a köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűntettét.

Előbbiben a városi, utóbbiban a megyei főügyészség emelt vádat - mondta.

A városi bíróság a garázdasággal kapcsolatos büntetőperben egyelőre az alábbi tárgyalási napokat tűzte ki: június 16., 17., 18., 23., 24., 25., 29., 30., és július 1., 2. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

A segítségére siető sporttársait - a szerb Zarkó Sesumot és a horvát Ivan Pesicet - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.