Közel 10 hónapja történt a gyilkosság

Legkorábban februárban lehet vádemelés a Cozma-gyilkosság ügyében

Legkorábban februárban kerülhet sor vádemelésre a közel 10 hónapja történt Cozma-gyilkosság ügyében - derül ki a Veszprém megyei főügyésszel készült, a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent interjúból.

2009.12.02 08:42Magyar Nemzet

Fejes Péter a lapnak elmondta, hogy a vádemelés egyebek mellett azért késik, mert a vér- és DNS-elemzéseket a nyomozó hatóságok a mai napig nem kapták meg. Ezért az ügyészség az indokolatlanul késlekedő Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézetet (BSZKI) 200 ezer forint bírsággal sújtotta. A BSZKI végleges szakvéleményének január 29-re kell elkészülnie, így addig biztosan nem emelnek vádat az ügyben.

A főügyész közölte azt is, hogy a gyanú szerint a Marian Cozma életének kioltásával meggyanúsított személyek korábban lányok futtatásából tartották el magukat. A rendelkezésre álló adatok szerint a 25 fős enyingi banda valószínűleg eleve a rendbontás szándékával ment Veszprémbe, magatartásuk érkezésüktől kezdve kihívóan közösségellenes, erőszakos, megbotránkozást és riadalmat keltő volt, a szórakozóhelyen lökdösték, megütötték a férfiakat, tapogatták és inzultálták a nőket.

A több száz tanú kihallgatása során kiderült, hogy T. Helga - akit a média az egyik gyanúsítotthoz fűződő viszonya kapcsán emlegetett - és N. Valentina hamisan tanúskodott, ezért az ügyészség velük szemben már vádat is emelt - mondta el a lapnak a megyei főügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.