"Gyurcsánynak régen bíróság előtt kellene állnia"

Kövér szerint Gyurcsány eltűnése a politikai párbeszéd feltétele

A politikai oldalak közötti normális párbeszéd kialakulásához Gyurcsány Ferencnek el kell tűnnie a közéletből - jelentette ki Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke a Magyar Hírlapnak.

2010.06.12 08:40Magyar Hírlap

A politikus a lap szombati számában megjelent interjúban kifejtette: Gyurcsány ..."egy politikai bűnöző, aki ameddig el nem tűnik a magyar közéletből, és bármilyen értelemben az MSZP nevében szólhat, a szocialistákkal mint demokratikus szervezettel nem számolhatunk. Antidemokratikus erő most az MSZP, amely folyamatosan veszélyt jelent a magyar társadalomra, a nemzeti integrációnkra, valamint az állam stabilitására".

A fideszes politikus szerint nem férhet kétség ahhoz, hogy pártja hozzájárulna a volt miniszterelnök parlamenti kiadatásához egy esetleges büntetőügyben. "Meg merem kockáztatni, hogy Gyurcsánynak már régen bíróság előtt kellene állnia. Legkevesebb azért, amit a balatonőszödi beszédében bevallott. Vagyis, hogy de facto összeesküvésszerű módon megtévesztve a magyar állampolgárokat, elfedve a valóság megismeréséhez szükséges adatokat, tényeket, elcsalták a 2006-os választásokat... és a 2006. őszi rendőrterror miatt is. ...Nagyon remélem, hogy az ehhez szükséges bizonyítékok is összegyűlnek" - mondta Kövér.

A vezető fideszes politikus az interjúban a Jobbiknak is üzent. "El kellene dönteniük, hogy a rendszer, vagy a kormány ellenzéke lesznek. A rendszer ellenzéke a parlamenten belül értelmezhetetlen, hiszen ők is a rendszer részét képezik. A Jobbik nem számíthat a kormányzó pártok elnézésére, ha mégis ezt az utat választják, és semmibe veszik a törvényeket" - jelentette ki Kövér László.

Az LMP-vel kapcsolatban úgy fogalmazott: komoly reményeket lát arra, hogy az SZDSZ-szel szemben ők, a szó klasszikus értelmében vett, normális liberális párttá válnak. "Bár a Jobbikhoz hasonlóan, közöttük is nagyon különböző múltú emberek politizálnak, most a helyüket keresik. Viszont mögöttük van szellemi potenciál, nagyon remélem, ez majd végül nem az SZDSZ restaurációját jelenti - mondta a Fidesz választmányi elnöke, aki szerint "a legdestruktívabb politikai képződmény.... az SZDSZ volt az elmúlt húsz évben".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.