"Tiszta szívvel és aktívan"

Egyetértés az intézkedésekről - Megszavaztatta Gyurcsány az elnökséget és a kormányt

Megszavaztatta az MSZP elnökségét és a kormányt is Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hétfőn bejelentendő, a szociális, a foglalkoztatási és az adórendszer átalakítására vonatkozó intézkedésekről - értesült kormányzati forrásból az MTI vasárnap.

2009.02.15 15:00MTI

Az MTI információi szerint a szocialista párt elnökségétől támogatást kért Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, és erről szavaztatta meg a testületet, amely egyhangúlag kiállt a tervezett intézkedések mellett.

Az elnökségi ülés után tartott kormányülésen pedig a miniszterelnök azt kérdezte a kabinet tagjaitól - köztük az államtitkároktól is -, hogy "tiszta szívvel és aktívan" támogatni tudják-e a tervezett lépéseket, valamint van-e köztük, akinek ez a politikai hitvallásával nem egyeztethető össze, és ebben a helyzetben inkább távozni akar.

Az MTI értesülései szerint a kormány tagjai közül senki nem jelezte ellenvetését.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap délelőtt a szocialista elnökséggel, azután a kormánnyal egyeztette a tervezett intézkedéseket, délután pedig a szocialista frakció ülésén teszi ugyanezt.

Az adó-, a szociális és a foglalkoztatási rendszer átalakításának konkrét lépéseit a kormányfő hétfői évindító beszédében jelenti be a parlamentben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.