Alacsony személyi jövedelemadó kulcs jön?

Gyurcsány szerint versenyképes adózásunk lesz

A GDP-hez mérten a magyar állam 2011-ig egy-két százalékkal csökkenti kiadásait, miközben a munkavállalók 90 százaléka az alacsony személyi jövedelemadó kulccsal fog adózni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának közgyűlésén.

2009.02.13 11:20MTI

A társasági adó szintje továbbra is a régió legalacsonyabb szintjén marad, miközben a vállalkozások által fizetendő társadalombiztosítási járulék a cseh és szlovák szint alá kerül - mondta a miniszterelnök. Hozzátette: a változások nyomán a vállalkozások által fizetendő három legfontosabb adónem - a társasági adó, a tb és az szja - együttes mértéke összehasonlítva a cseh, a szlovák és lengyel szintekkel, a legversenyképesebb lesz. 

Gyurcsány Ferenc elmondta: meg kívánnak állapodni a kereskedelmi láncokkal annak érdekében, hogy legalább 80 százalékban magyar eredetű árut kínáljanak, ami összességében jó a magyar termelőknek, a vásárlóknak és a kereskedelmi láncoknak egyaránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.